Ege Postası
Geri

'Tekrarlayan düşükler mutlaka araştırılmalı'

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jinekolog Op. Dr. Nazan Aydoğdu Soy, gebeliklerin ilk 12 haftasında ardarda ve kendiliğinden oluşan düşüklerin tekrarlayan gebelik kaybı olduğunu ve araştırılması gerektiğini söyledi.Üç düşükten...
'Tekrarlayan düşükler mutlaka araştırılmalı'
Haberler / Güncel
22 Ağustos 2013 Perşembe 13:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jinekolog Op. Dr. Nazan Aydoğdu Soy, gebeliklerin ilk 12 haftasında ardarda ve kendiliğinden oluşan düşüklerin tekrarlayan gebelik kaybı olduğunu ve araştırılması gerektiğini söyledi.

Üç düşükten sonra düşük nedenini belirlemek için ayrıntılı bir inceleme başlatmak gerektiğini belirten Medical Park Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jin. Op. Dr. Nazan Aydoğdu Soy, ‘’Yapılan araştırmalara rağmen belirgin bir neden bulunamama ihtimalinin yüksek olduğu akılda bulundurulmalıdır. Belirgin bir neden bulunmadığı takdirde mümkün olduğunca sık gebe kalmaya çalışılmalıdır. Herhangi bir sebep yoksa üç düşükten sonra normal bir gebelik oluşması ihtimali yüzde 70 civarındadır. Dolayısı ile bu sorunu olan kadınlar kesinlikle umutsuzluğa kapılmamalıdır." bilgisini verdi.

UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN
Tekrarlayan düşüklerde en önemli nedenlerin annenin yaşı, genetik faktörler, hormonal nedenler, enfeksiyonlar, rahmin şekil bozuklukları veya rahimdeki kitleler olabileceğini ifade eden Op. Dr. Nazan Aydoğdu Soy konuşmasına şöyle devam etti: ‘’Bu hastalıklara yönelik olarak bir sonraki hamilelik öncesinde ultrason muayenesi, kanda hormon tetkikleri, enfeksiyon araştırması, rahim filmi çekilmesi, histeroskopi gibi tetkikler yapılır. Bu tetkiklerin sonucuna göre takibinizi yapan doktorunuz ne zaman gebe kalmanızın uygun olacağını ve gebelik öncesi veya sırasında dikkat edilecek konuları size söyleyecektir. Uygun bir yaklaşımla başarılı bir gebelik olasılığının çok yüksek olacağını unutmayınız. İyi bir tedavi ile ard arda 8-10 düşükten sonra bile gebe kalma şanısınız mevcuttur.’’ ifadelerini kullandı.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası