Ege Postası
Geri

"Terörün sona ereceğinin hissedilmesi 6. bölgeye yatırımcıları teşvik ediyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çözüm sürecinin provokasyona uğramadan başarıyla sonuçlandığında, terörden zarar gören bölgelerin ekonomiye katılımının sağlanacağını söyledi.Kurtulmuş, "Çözüm süreci başarıyla...
Haberler / Güncel
2 Mayıs 2013 Perşembe 15:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çözüm sürecinin provokasyona uğramadan başarıyla sonuçlandığında, terörden zarar gören bölgelerin ekonomiye katılımının sağlanacağını söyledi.
Kurtulmuş, "Çözüm süreci başarıyla sonuçlandığında sadece terörün sona ermesi, daha fazla insanın ölmesinin önüne geçmeyecek, aynı zamanda da çözümden sonraki süreçte bölgedeki esas işler yeni başlayacak." dedi.

Kahramanmaraş’ta bir otelde düzenlenen 'Kent Ekonomileri Forumu'na katılan Kurtulmuş, çözüm sürecinin, iş adamlarını bölgeye yatırım yapmaya teşvik ettiğini belirtti. Terörün yaşandığı bölgelerin teşvikte 6. Bölgeye alındığını aktaran Kurtulmuş, “Özellikle terörden yararlanan bölgelerin yeniden ekonomiye katılımının sağlanması için her türlü tedbir alınıyor. Terörle ilgili bölgemiz, biliyorsunuz teşvikte 6. Bölgeye alındı. Bazı şeylerin adının duyulması bile yeterli oluyor. Terörün sona ereceğinin hissedilmesi, daha şimdiden 6. Bölgede yatırım yapacak olan birçok yatırımcımızı teşvik etmiştir.” diye konuştu. Çözüm sürecinin; bölgede dolaylı yoldan turizmi, tarım, hayvancılık ve stratejik öneme sahip enerji yatırımlarını teşvik edeceğini vurgulayan Kurtulmuş, Hatay-Zonguldak hattının Doğusunda kalan bölgenin ciddi bir kalkınma sürecine gireceğini ifade etti.

Çözüm sürecinin bölgedeki turizm potansiyelini de hareketlendireceğini dile getiren Kurtulmuş, şöyle devam etti: “İnsanlar, bu bölgelerde yatırım yapmak için ciddi hazırlıklar yapıyor. Çözümün gerçekleşmesiyle sadece yüzde 5’inden istifade edebildiğimiz Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki turizm potansiyeli ortaya çıkacak, bacasız sanayimiz bu bölgeye de olumlu yönde yansıyacaktır. İnanın bu süreç böyle devam etsin, 5 yıl sonra Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya giden insanların uğrak yeri olan Maraş’ta bu oteller yetmeyecektir.”

"MERKEZ BANKASI 130 MİLYAR DOLAR REZERVE SAHİP"

Türkiye’nin, ekonomideki son 10 yılını değerlendiren Kurtulmuş, Merkez Bankası kasaları boş iken bugün 130 milyar dolar rezerve sahip olduğunu aktardı. Türkiye’nin, 14 Mayıs'ta IMF’e olan borçlarının da silineceğini anımsatan Kurtulmuş, sözlerini şöyle bitirdi:

“Türkiye, IMF’in kapısında borç almak için el açıp yalvaran bir ülke konumundan, 14 Mayıs’ta bütün borçları silinen bir ülke konumuna gelmiştir. Türkiye, makro dengelerini sağladı ama asıl olan bu makro başarıyı mikro dengelerle taçlandırmaktır. Onun için yeni dönemdeki ekonomi politikalarımızın merkezini şehirler oluşturacak. Bu ülkede sadece merkezden yapılan birtakım planlamalarla, sadece merkezi hükümetin ortaya koyduğu birtakım perspektifler yeterli değil. Bu perspektifleri benimseyen, bunları geliştiren, elini ve yüreğini taşın altına koyan Anadolu'daki ve Türkiye'nin dört bir yanındaki girişimcilerimizin iş dünyasının, çözüm ortaklarının sayesinde Türkiye, Allah'ın izniyle 2023'e geldiği zaman çok daha yüksek bir ekonomik kalkınmayı gerçekleştirmiş ülke haline gelecektir. Bu nedenle yeni dönemdeki ekonomik politikaların merkezini şehirler oluşturacak.”

Konuşmalarına ardından, Kent Ekonomileri Forumu, Arif Özsağır moderatörlüğünde basına kapalı devam etti. Toplantıya, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Yıldırım Ramazanoğlu, Sıtkı Güvenç, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, partililer ve iş adamları katıldı.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası