Ege Postası
Geri

"Toplumdaki kadın-erkek eşitsizliği İslam’ın ruhuna aykırı"

Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle Samsun İl Müftülüğü ‘Davet Hepimize Aile Camiye’ konulu konferans düzenledi. Emekli müftülerin konuşmacı olarak katıldığı konferansa ev hanımları büyük ilgi gösterdi. Konferansta hanımların...
Haberler / Güncel
1 Ekim 2013 Salı 17:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle Samsun İl Müftülüğü ‘Davet Hepimize Aile Camiye’ konulu konferans düzenledi. Emekli müftülerin konuşmacı olarak katıldığı konferansa ev hanımları büyük ilgi gösterdi. Konferansta hanımların İslam ve günümüz toplumuna göre konumları hakkında konuşan emekli müftü İbrahim Acar, evli çiftlerin büyük bölümünde İslam’ın ruhuna aykırı ilişki bulunduğunu söyledi. Kadınlarla erkeklerin eşit haklara sahip olmasına karşın yapılan araştırmaların bunun aksini gösterdiğini kaydetti.

    Samsun İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda yapılan 'Davet Hepimize Aile Camiye’ konferansına Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdürü Türkmenli, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İl Müftüsü Yard. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

    Konferansta Asr-ı Saadet döneminde kadına büyük değer ve önem verilirken bugün ise hanımlara bakış açısındaki farklıları anlatan emekli müftü İbrahim Acar, Ege Üniversitesi’nin erkekler üzerinde yaptığı araştırmaya dikkat çekti. Emekli Müftü Acar, “Ege Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre ülkemizde eşini itaat etmediği için döverim diyenlerin oranı yüzde 45. Yüzde 54’ü kadından daha akıllı olduğunu iddia ederken, yüzde 73 de kadını döverim ama evde oturacak, dışarı çıkmayacak diyor. Hala bu noktadayız. Buz bu noktayı aşmalıyız. Kadınlar erkeklerle eşit olarak birlikte yürüyemiyorsa biz bu işi halletmiş olamayız. Bu işi birlikte halletmemiz lazım. Boşanmalardan çok söz ediliyor. Bazı değerlerimizin öğrenilememesinden, bilgisizlikten kaynaklanan veya bir takım manevi değerlerimizi yıprattığımızdan çok şeylerimiz var.” diye konuştu.

    "3 ADRESTE BULUNMAYAN KİŞİNİN MÜSLÜMANLIĞI PROBLEMLİDİR"

    Samsun Eski Müftüsü Osman Şahin, aile ve kadının birbiriyle ilintili iki önemli konu olduğunun altını çizerek, ev hanımlarının müşterek bir nokta olan camilerde buluşması gerektiğini vurguladı. Müslümanın değişmez sabit adresleri olduğunu söyleyen Şahin,“ İyi bir Müslüman’ın 3 adresi vardır. Birisi ticarethanesi, birisi evi diğeri de ibadethanesi yani camisidir. Bunlar sabit değişmez adreslerimizdir. Bir Müslüman’ı üç adreste de aradık bulamadıysak onun Müslümanlığında problem var demektir. Onun Müslümanlığı sorgulanmalıdır. Toplum mutlaka bireylerini bu 3 adresle buluşturmalı ve bu adresler kişilere sevdirilmelidir. Sevdirilmediğinde kişiler bu adreslere yabancılaşıyor. Bunun dışındaki sabit adresler, olması gereken sağlıklı adresler değildir. İşte biz insanlarımızı bu 3 adreste buluşturmalıyız.” açıklamasında bulundu.

    "AİLEYİ DİMDİK AYAKTA TUTMALIYIZ"

    Ailelerin parçalanmasının atomun parçalanmasından çok daha tehlikeli olacağına da değinen emekli müftü Şahin, “Bugün toplumumuzda aileler lime lime ediliyor. Ailelerin dimdik ayakta olması lazım. Bunun için bütün imkanları seferber etmemiz lazım. Sokak köşelerinde tiner çeken, polise molotof kokteyli atmaktan zevk duyan, bileklerini kesen her türlü olumsuzluğu yapabilecek atomlarla ortalık dolmaktadır. Asayiş ve güvenlik problemi hat safhaya çıkar, öyle bir zaman gelir ki gecenin bir saatinde sokağa çıkmak büyük risk taşır. Kadının eğitimiyle bireyler de düzgün yetişir ve toplum rahat bir nefes alır. “ ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası