Ege Postası
Geri

'Türk İşaret Dili Sözlüğü' kursu ilk olarak Samsun'da düzenlendi

Samsun’da bulunan Karadeniz Engelliler Federasyonu (KEF) engellilerle daha iyi iletişim kurup hizmet verdirebilmek amacıyla kamuda personeline yönelik 'Türk İşaret Dili Sözlüğü' kursu düzenledi.    İki kademeden oluşan...
'Türk İşaret Dili Sözlüğü' kursu ilk olarak Samsun'da düzenlendi
Haberler / Güncel
19 Nisan 2013 Cuma 16:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Samsun’da bulunan Karadeniz Engelliler Federasyonu (KEF) engellilerle daha iyi iletişim kurup hizmet verdirebilmek amacıyla kamuda personeline yönelik 'Türk İşaret Dili Sözlüğü' kursu düzenledi.

    İki kademeden oluşan kursa sağlıktan eğitime, emniyetten diyanet çalışanlarına kadar bir çok kamu kurumunda çalışan personel yoğun ilgi gösterdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın çıkardığı ve içinde bin 700’ü aşkın kelimenin bulunduğu Türk İşaret Dili Sözlüğü’nün işitme engellilerin ortak sesi olduğunu belirten KEF Başkanı Selman Saruhan, amaçlarının kamu kurum ve kuruluşlarında engellilere yönelik farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

    İlk etapta eğitim camiası çalışanlarına kurs verdiklerini hatırlatan Saruhan, “Şuan için bildiğimiz kadarıyla Bakanlığın ‘Türk İşaret Dili Sözlüğü ’ne ait ilk kurs biz düzenledik. Bu kursta bulunan öğrencilerimizin tamamı öğretmen bu yüzden de kursu alan eğitimcimizin başkalarına da öğrendiklerini öğretmesi bu eğitimlerin yaygınlaşmasına da vesile olacak. Öğretmenlerimizin ardından kurslarımıza katılmak isteyen kurumların en başında Diyanet mensupları daha sonrasında emniyet, İŞKUR ve sağlık geliyor. Bizim iki kademe şeklinde verdiğimiz kursların ilki 120 ikincisi ise 200 saattir. İkinci kademe 200 saatlik kursu alanlar aynı zamanda eğiticilikte yapabilecek.” dedi.

    Çalıştığı sağlık kuruluşu vasıtasıyla kurstan haberdar olduğunu belirten Sevcan Demir, “Bize işitme engelliler okulundan zaman zaman öğrenciler geliyor. Onlarla daha iyi bir iletişim kurmak için bu kursa kurumunun izniyle katılmak istedim. Çokta güzel oldu burada öğrendiklerimiz sayesinde engellilerle aramızdaki perdeleri kaldırmış olacağız hatta kurs bitiminde bende bir işret dili öğreticisi olabileceğim.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası