Ege Postası
Geri

Samanyolu ve Kimse Yok mu, Hakkari’ye 2 TIR yardım gönderdi

Samanyolu Eğitim Kurumları, Samanyolu Mezunları ve Mensupları Derneği (SAMDED) ile Kimse Yok Mu Derneği, kardeşlik köprülerini sağlamlaştırmak amacıyla Hakkari'deki ihtiyaç sahipleri için 2 TIR yardım gönderdi. Ankara’dan Hakkari’ye...
Samanyolu ve Kimse Yok mu, Hakkari’ye 2 TIR yardım gönderdi
Haberler / Güncel
19 Nisan 2013 Cuma 16:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Samanyolu Eğitim Kurumları, Samanyolu Mezunları ve Mensupları Derneği (SAMDED) ile Kimse Yok Mu Derneği, kardeşlik köprülerini sağlamlaştırmak amacıyla Hakkari'deki ihtiyaç sahipleri için 2 TIR yardım gönderdi.

Ankara’dan Hakkari’ye uzanan kardeşlik eli için üç haftada toplanan toplanan 2 TIR dolusu yardımın gönderilmesi için Ankara'da tören düzenlendi. Samanyolu Lisesi Kampüsü’nden kurban kesilerek dualarla yola çıkarılan yardımlar için uğurlama töreninde konuşan Ankara Vali Yardımcısı ve Yenimahalle Kaymakamı Hamza Duygun, sadece Hakkari için değil tüm doğu ve güney doğu için kardeşlik zamanı olduğunu belirtti.

Duygun, Osmanlı döneminde dostça tek millet olarak yaşandığına dikkat çekerek, "Millet olarak özde hiçbir fark yok. Farklılıklarımızı bölmeye çalışan akımların durumu suni bir gök gürültüsünden ibarettir. Bu yardımla gönül köprüsü oluşturularak kaynaşma sağlanacaktır." dedi.

"KARDEŞLİK DUYGULARIMIZI TAÇLANDIRDIK"

Bir yıldır kardeşlik köprülerini yeniden canlandırmaya çalıştıklarını ve bu projenin yardım ayağında Hakkari’deki Samanyolu kardeş okulları, okuma salonları yöneticileri kanat önderleri ve muhtarlarla yapılan görüşmeler sonucunda ihtiyaç sahibi bin 500 ile 2 bin yardıma muhtaç aile tespit ettiklerini söyleyen SAMDED Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Kaya ise, "Samanyolu ailesi olarak kardeş il kabul ettiğimiz Hakkari için, el ele verip yüzyıllardır devam eden kardeşlik duygularımızı bir kez daha taçlandırmak istedik." şeklinde konuştu.

Samanyolu Eğitim Kurumları öğrencileri ve Samanyolu Mezunlar Derneği SAMDED’in ortak geliştirdiği sosyal sorumluluk projesi olan "Doğusuyla batısıyla biz birbirimizle varız" temalı Hakkari için kardeşlik zamanı diyerek vatandaşlara giyim, kuru gıda, teknoloji, kitap-kırtasiye ve oyuncak malzemeleri dağıtımı yapılacak. Gerçekleştirilen konuşmaların ardından, yapılan dua ve kurban kesimi sonrası balonlarla süslenen iki TIR kornalar ve alkışlar eşliğinde yola çıktı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası