Ege Postası
Geri

'Uyduruyorsan, sen de insan değilsin'

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Başbakan çıktı, 'başörtülü kadına saldırdılar' dedi. Başörtülü bir kadına saldıran insan değildir, hayvandır. Ama; böyle bir olay yoksa sen uyduruyorsan, sen de insan değilsin" diye konuştu.
'Uyduruyorsan, sen de insan değilsin'
Haberler / Politika
18 Haziran 2013 Salı 14:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Gittikleri her yerde 'biz demokrasiyi getirmek istiyoruz' dediler. Takiye geleneğini bilmeyen batılılar da bunlara inandılar.

Bardağı taşıran damla Taksim Gezi Parkı oldu. İnsanlar kentlerine sahip çıktılar. Geleceğimiz olan çocuklara devletin acımasız yüzünü gösterdiler. Biber gazı, TOMA'larla hatta silahla saldırdılar. Türkiye'yi öyle bir noktaya getirdiler ki kadınların kaç çocuk doğuracağına nasıl doğuracağına karar verir hale geldiler. Yargıyı kuşattınız, sivil toğplumu yok ettiniz. Dünyanın gözü açıldı, ne oluyor bu ülked? dedi.

Bu süreç içinde CHP hiçbir zaman olayların içinde olmadı, bu bir halk hareketiydi. Buna sadece destek olmaya çalıştık. Uyarılarımız oldu, provokasyonlara gelemeyin dedik. Ama en büyük provokatörü açıkladık, Başbakan'ın kendisi.

Gençler polislere el uzattı, onlara karanfil uzattı. Demokrasi ve özgürlük istiyoruz dediler. Geldiğimiz nokta iç açıcı değil. Ölenler bizim insanlarımız, yaralananlar bizim insanlarımız.

Kardeşi kardeşe düşürdün. Şimdi onları fişlemeye kalkıyorsun hani sen demokrattın. İstediğin kadar fişle onları çöp sepetine atacağız.

Öyle bir noktaya geldi ki, kendi ülkesini savaş alanına döndürdü. Polis takviyesi yapıldı. Şimdi asker de indirdi. İster polisinle gel, ister askerinle gel, ister yandaşınla gel. Eğer bu ülke özgürlük istiyorsa kim olursa olsun ona kulak kabartmalıyız.

Orantısız güç kullanıldı, özür diliyorum deseydi. Bu noktaya gelinir miyd? Onlar bizim çocuklarımız. Şiddet uygulamak için takviye yapılır mı'

'Reyhalı'da 52 sunni kardeşim şehit oldu' diyor. Reyhanlı'da ölen bizim insanımız. Onun mezhebi, dini sorulmaz. O yaratılan en değerli varlıktır. Bu ükenin barışa ihtiyacı var. Bölünmeye değil beraber olmaya ihtiyacı var.

Başbakan kendisine oy vermeyenler çapulcu, milli irade diyor. Hangi partiye oy verirse versin bütün vatandaşlarımızı kucaklamalıyız. Bu ülkenin birinci sınıf demokrasiye ihtiyacı var.

'GENÇLER İTİBARI ARTIRDI'
Türkiye'nin itibarı ile Erdoğan'ın itibarı ilk kez dünyada ayrıştı. Türkiye'nin itibarı gençlerin özgürlük haykırışıyla arttı, küresel gençlik arttırdı. Yeni Türkiye demokrasi ve özgürlük taleplerini korkmadan meydanlarda haykırıyor. O gençler zulme karşı direniyor.

'ERDOĞAN KAYBETTİ'

Gençler kazandı, Recep Tayyip Erdoğan kaybetti. Öyle bir tarih yazdınız ki Mustafa Kemal'in çocukları olduğunuzu gösterdiniz. Siyasetçilere de ders verdiniz. Siz her türlü aşağılamaya karşı adam gibi mizah ürettiniz. Yaşam tarzınız özgürlüğünüzdür, tüm dünya sizi destekliyor.

Olaylar büyüdükçe bana komplo kuruyorlar dedi. 30 yaşındaki bir sanatçıyı milyonlara hedef gösterdi.

'SESSİZLİK EN BÜYÜK EYLEMDİR'
Taksim'de duran adamdan korkuyorlar, tedirgin oluyorlar. Polis üzerini arıyor. O adam seni proteto ediyor. Sessizlik en büyük eylemdir farkında değil. O duran adama da diktatörü korkuttuğu için teşekkür ediyorum. Demek ki sessiz durarak da korkutabilirlermiş.

Size bir kibir sahnesi anlatmak istiyorum. Önce astı kesti, sonra Taksim heyetiyle konuştu. Ziyaret ettiler diktatörü, Doktor Arzu Çerkezoğlu, "Siz de çözüm istiyorsunuz, biz de. Bunu sadece mimari bir proje sorununa indirgemek yanlış" diyor. Anormal bir şey var m? Yok. Başbakan, 'Haddinizi bilin. Sizi buraya getiriyoruz diye kendinizi ne zannediyorsunuz. Ben yüzde 51 oy almış partinin Genel Başkanıyım, sosyolojiyi sizden iyi bilirim" diyor.

Herşeyi biliyor ama demokrasiyi bilmiyor. Demokrasiyi bilmiyor ama Arzu Hanım'a bir uyarı daha yapmak isterim, bu diktatör bir hanımla nasıl konuşacağını da bilmiyor.

'UYDURUYORSAN SEN DE İNSAN DEĞİLSİN'

Çıktı, 'başörtülü kadına saldırdılar' dedi. Başörtülü bir kadına saldıran insan değildir, hayvandır. Ama; böyle bir olay yoksa sen uyduruyorsan, sen de insan değilsin."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası