Ege Postası
Geri

'Windows 8 büyüleyici bir tecrübe olacak'

Yazılım devi Microsoft, uzun bir süreden beri beklenen Windows 8 işletim sistemini teknoloji dünyasına tanıttı. Microsoft, amiral gemisi olacak ürünle dünyanın dört bir yanındaki PC, dizüstü ve tablet bilgisayarlara ulaşmayı hedeflerken, mobil cihaz alanında Apple ve Google’a karşı kaybettiği piyasa gücünü geri kazanmak istiyor. Microsoft bu kapsamda, tablet bilgisayarı Surface’ı da Windows 8 ile birlikte görücüye çıkardı.
'Windows 8 büyüleyici bir tecrübe olacak'
Haberler / Güncel
26 Ekim 2012 Cuma 09:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 Microsoft, tüm dünyada yüz milyonlarca PC, dizüstü bilgisayar ve tablet bilgisayarda kullanılmasını istediği en yeni nesil işletim sistemini tanıttı. Microsoft, Windows 8 ve Windows 8 Pro olarak iki versiyonda sunulan işletim sisteminin tüm dünyada 1 milyar civarında kullanıcıya ulaşmasını bekliyor.

New York’ta düzenlenen tanıtım etkinliğinin açılışını yapan Microsoft’un Windows birimi başkanı Steven Sinofsky, medya dünyasını ve PC sanayisini temsil eden yaklaşık bin kuruluşun temsilcilerine yeni işletim sistemini tanıttı. Sinofsky, Windows 8’in temelinin bir önceki versiyona, yani dünya genelinde 670 milyon satan Windows 7’ye dayandığını vurguladı.

Başlangıç tuşunu ortadan kaldıran ve uygulamaları kare ikonlar halinde sunan yeni işletim sisteminin ara yüzünü anlatan Snifosky’nin ardından sahneye Microsoft’un CEO’su Steve Ballmer çıktı. Ballmer, “Windows 8’in kendileri ve müşterileri için yeni bir dönemin başlangıcını temsil ettiğini” ifade ederken, “Windows’u ve tüm PC sanayisini yeniden tasarladık” ifadesini kullandı.(NTVMSNBC)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası