Ege Postası
Geri

'Yaz döneminde altına talep daha da artabilir'

Zirve Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Doğan, altın fiyatlarının düşmesi ile altına olan talebin arttığını, özellikle yaz döneminde bunun daha da artacağını açıkladı. Yazılı açıklama yapan...
'Yaz döneminde altına talep daha da artabilir'
Haberler / Genel
7 Haziran 2013 Cuma 15:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Zirve Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Doğan, altın fiyatlarının düşmesi ile altına olan talebin arttığını, özellikle yaz döneminde bunun daha da artacağını açıkladı.

Yazılı açıklama yapan Prof. Dr. Çetin Doğan, dolardaki sıçramanın hisse senetlerine talebi artırmasının altını son iki haftanın zirvesinden düşürdüğünü belirterek, altın fiyatlarının son durumu hakkında değerlendirmede bulundu. Doğan şunlara yer verdi: “Geçmiş dönemde fiyatların yükselmesiyle birlikte altın yatırımcıları elindeki altınları sattı. Ciddi bir satış gerçekleşti. Fiyatların düşmesiyle altına talep yeniden başladı. Artan talep ithalat yoluyla karşılandı. Bu tamamen arz talep meselesi, talebin devam edip etmeyeceği altın fiyatlarına bağlı. Önümüzdeki dönemde düğün ve nişan sezonu var. Yoğun bir altın talebi olabilir. Bu da ithalatı arttırabilir.”

Doğan, küresel ekonominin iyileşmesi yönünde beklentinin doları güçlendirdiğini ve bunun sonucu olarak da hisse senetlerine talebin arttığını belirterek, altına olan talebin düştüğünü kaydetti. Doların gerilemesiyle birlikte son dönemdeki gerginlikler ve finans piyasalarındaki belirsizliklerin yatırımcıları güvenli olarak görülen altına yönlendirebileceğini belirten Doğan, “Küresel ekonomi ile ilgili olumlu beklentiler gerçekleşmezse gerçekten kağıt varlıklardan kaçış başlar ve bu otomatik olarak altına talebi arttırır. Bu hızlı yükseliş devam eder. Ama böyle bir senaryonun olması zor görünüyor. ABD hükümeti her türlü tedbirini alacaktır.” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası