Ege Postası
Geri

'Yerel seçimin sonucunu aday belirleyecek'

Batı Akdeniz Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nun (BASA) Antalya, Isparta ve Burdur’da 2 binden fazla kişiyle yaptığı anket 2014 yerel seçimlerinin sonucunu adayların belirleyeceğini ortaya koydu. Ankete cevap verenlerin yarıya yakını oyununun...
'Yerel seçimin sonucunu aday belirleyecek'
Haberler / Politika
20 Haziran 2013 Perşembe 13:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Batı Akdeniz Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nun (BASA) Antalya, Isparta ve Burdur’da 2 binden fazla kişiyle yaptığı anket 2014 yerel seçimlerinin sonucunu adayların belirleyeceğini ortaya koydu. Ankete cevap verenlerin yarıya yakını oyununun rengini adaya göre belirleyeceğini ifade etti.

BASA’nın nisan-mayıs aylarında Batı Akdeniz’de yaptığı ‘Antalya, Isparta, Burdur Belediye Hizmetleri ve Yerel Seçim Araştırması’nın sonucu açıklandı. Sonuçları açıklamak için Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısına BASA Genel Koordinatörü Mustafa Geysoğlu, Araştırma Koordinatörü Muhammet Bener ve siyaset bilimci Mücahit Avcı katıldı. Mustafa Geysoğlu, araştırmanın amacının üç ili birlikte incelemek olduğunu söyledi. Sonuçları basın mensuplarıyla paylaşan Muhammet Bener, araştırmaya Antalya’dan bin 183, Isparta’dan 602, Burdur’dan 605 olmak üzere toplam 2 bin 390 kişinin katıldığı bilgisini verdi. Araştırmayla 2014 yerel seçimini baz aldıklarını anlatan Bener, ayrıca halkın belediye hizmetleri ve hükümet politikaları ile belediye başkanlarından memnuniyetini de ölçtüklerini söyledi.

Araştırma sonucuna göre yerel seçimlerde rekabetin; Antalya’da Ak Parti ile CHP, Isparta’da Ak Parti ile MHP arasında yaşanacağını ifade eden Bener. Burdur’da ise Ak Parti’nin önde olduğunu söyledi. Partiler arasında ortalama 5 puanlık fark olan Antalya’da seçmenin yüzde 30’unun 30’unun kararını adaya göre vereceğini ifade eden Bener, bu oranın Isparta’da yüzde 52, Burdur’da yüzde 47 olduğunu kaydetti.

Tablonun halkın daha bilinçli hareket ettiğini gösterdiğine işaret eden Bener, "Halkı bilinçli olan toplumlarda adaylar öne çıkıyor. ‘Aday belli değil, oyumu nereye vereceğimi belirlemedim’ cevabı verildi. Adayın ortaya çıkmasıyla daha net söylemek mümkün." diye konuştu.

"MEMNUNİYET OYA YANSIMAYABİLİR"

Muhammet Bener, belediye hizmetlerinden memnuniyetin en yüksek ilin yüzde 54 ile Isparta olduğunu ifade etti. Bu oranın Antalya’da yüzde 45, Burdur’da yüzde 31 olduğunu belirten Bener, belediye hizmetlerinden memnuniyetin ancak yüzde 50 oranında oya dönüşebileceğini tespit ettiklerini söyledi.

Bener, her üç ilde de belediye başkanlarından memnuniyetin belediye hizmetlerinin sütünde olduğunu kaydederek, "Bu da kendi imajlarını hizmetlerinden daha iyi yönettikleri anlamına geliyor." dedi.

BEĞENİLEN VE BEĞENİLMEYEN HİZMETLER

Araştırma sonucuna göre Antalya ve Burdur’da park- bahçe- yeşil alan-çevre düzenlemesi, Isparta’da yol-kaldırım-asfalt çalışması belediyelerin memnun olunun hizmetlerinin başında geldi. Gereksiz hizmetler olarak Antalya’da tramvay ve durakları, Isparta’da yol-kaldırım ve çevre düzenlemesi, Burdur’da bedesten gösterildi. Şehirlerin en önemli sorunu olarak Antalya’da trafik, Isparta’da işsizlik, Burdur’da işsizlik ve yol-kaldırım yetersizliği ortaya çıktı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası