Ege Postası
Geri

'Yüzülebilir Körfez' için ikinci müjde

Yüzülebilir körfez hedefiyle yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Büyük Körfez Projesi'nde ÇED onayı sevincini yaşarken, Meles için de kolları sıvadı. Meles ve Arap Deresi'nde toplam 265 bin metreküp alanda dip taraması yapacak olan Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki ay ihaleye çıkacak. Meles'te dip taraması başlıyor
'Yüzülebilir Körfez' için ikinci müjde
Haberler / İzmir
23 Haziran 2016 Perşembe 09:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Körfezde yüzme hayalleri kuran İzmirlilere müjde üstüne müjde geliyor.

Yaklaşık üç yıldır onay bekleyen Körfez Temizliği Projesi'ne Ankara'dan imza gelirken, İzmir Körfez'ine akan dereleri kurtaracak dev çevre projesi için belediyeden beklenen duyuru geldi.

KÖRFEZ İÇİN KRİTİK PROJE İHALEYE ÇIKIYOR

İZSU Genel Müdürlüğü kentin en önemli alanlarından Meles Deresi'ndeki temizlik faaliyetlerinde kritik öneme sahip dip taraması için başlattığı projede son aşamaya geldi. 22 Temmuz tarihinde hizmet alım ihalesine çıkacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Meles dere ağzında 265 bin metreküp alanda dip taraması yapacak.

KASIM'A KADAR TAMAMLANACAK

Toplam 10 hektarlık alanda üç ay boyunca sürecek çalışmaların ardından, alandan çıkan atıklar ve malzeme Urla açıklarına belirlenen alanlara taşınacak. 5 milyon 565 bin TL bütçe ayrılan projede ayrıca daha önceden Körfez Projesi'nde kullanılmak üzere alınan ve Homa Dalyanı'nda çalışan tarama gemisi ve döküm gemisi kullanılacak.

5,5 MİLYON TL HARCANACAK

Geçtiğimiz ay ÇED onayını alan projeye kapsamında Meles ve Arap derelerinin sıfır kotu altında batık çalışması nedeniyle, gerek yağışlarla beraber dere yatağına gelen atıkların, gerekse deniz ortamı gel-git hareketleri ile dere ağzına malzeme geri beslemesinin etkisiyle dere tabanında biriken malzemenin taraması gerçekleştirilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası