Ege Postası
Geri

1 Kasım’da İzmir’in o mahallesinde genel seçim gölgede kaldı

Türkiye 1 Kasım’da yapılacak erken seçime kilitlenirken, İzmir’in Karşıyaka İlçesi Tuna Mahallesi’nde farklı bir sandık mesaisi daha gerçekleşecek. Tuna Mahallesi sakinleri sürpriz gelişme nedeniyle 1 Kasım’da çifte erken seçim yaşayacak. 1 Kasım’da İzmir’in o mahallesinde genel seçim gölgede kaldı
1 Kasım’da İzmir’in o mahallesinde genel seçim gölgede kaldı
Haberler / İzmir
26 Ekim 2015 Pazartesi 15:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/ HABER SERVİSİ - Türkiye 1 Kasım’da yapılacak genel seçimlere kilitlenirken, İzmir’in Karşıyaka İlçesi Tuna Mahallesi’nde farklı bir sandık mesaisi daha yaşanacak.

MUHTAR İSTİFA ETTİ
2009’dan bu yana mahallede muhtarlık yapan Nihal Çeliker, evlendikten sonra başka bir şehre taşındığı için muhtarlıktan istifa etti.

YSK ONAY VERDİ!
Yasa gereği ilk Haziran ayında yapılması gereken seçim, İlçe Seçim Kurulu’na yapılan başvuru sonrası öne çekildi. İlçe Seçim Kurulu durumu YSK’ya bildirdi. YSK’da Tuna mahallesindeki seçimin 1 Kasım genel seçimleriyle birlikte yapılmasına karar verdi.

ADAY PATLAMASI YAŞANIYOR
Muhtarlık seçiminin yapılacağının kesinleşmesi üzerine mahallede aday patlaması yaşandı. Mahalleli, muhtarlık seçimi nedeniyle genel seçimi havasından uzaklaştı. Muhtar adayları mahallenin dört bir yanına afiş ve broşür asarak propaganda çalışmaları yaparken,  kapı kapı dolaşarak oy istemeye koyuldu. Muhtar adaylarının propaganda rekabeti, milletvekili adaylarının çalışmalarını mahallede adeta gölgede bıraktı.

YSK’NIN KARARI
Muhtarlıktan istifa eden Çeliker, “Evlendim, farklı bir şehre gideceğim bu nedenle istifa ettim. 1 Kasım’da mahallede sandık kurulacak. 2009 ve 2014 seçimlerinde mahalle sakinleri teveccüh göstererek beni muhtar seçtiler. Hepsiyle beraber yaşamaktan çok mutluluk duydum. Karşılıklı bir güven duygusu içinde çalıştık. Evlendiğim için ayrılıyorum” dedi.

Çeliker, muhtarlık seçiminde desteğinin eski muhtar azası Yıldız Dizdar’a olduğunu belirtti.

Muhtarlığa 1 Kasım seçimlerine kadar birinci aza vekalet ediyor.



PEKER İDDİALI
Muhtar adayları arasında yıllardır CHP’de aktif görev alan Gülcan Peker’de yer alıyor. Peker, “ Mahallemizde katılımcı, demokratik bir mahalle meclisi oluşturarak ortak akılla tüm sorunlarımızı çözeceğiz.Sorunların ve taleplerin merkezi ve yerel yönetimlere güçlü bir şekilde iletilmesi ve çözümlerin hızlandırılması için çalışmayı amaçladığını Bu Amaç için oluşturduğu www.tunamahallesi.com adlı web sitesi sayesinde mahalle sakinleriyle iletişimi kolay ve sürekli hale getirmek istediğini, çalışan ve tanışma imkânı bulamadığı mahalle sakinleriyle de bu teknoloji sayesinde iletişim kurmayı, mahalleliden gelecek olan öneri, talep ve şikâyetlerin hızlı bir şekilde muhtarlığa iletilmesini hedeflemekteyim” dedi.
 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası