Ege Postası
Geri

1 Mayıs Balıkesir'de de coşkuyla kutlandı

Balıkesir'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, bayram havasında kutlandı. Bazı sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerden oluşan tertip komitesi tarafından düzenlenen kutlamalar olaysız sona erdi. Belediye Başkanı İsmail Ok'un...
1 Mayıs Balıkesir'de de coşkuyla kutlandı
Haberler / Güncel
1 Mayıs 2013 Çarşamba 16:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Balıkesir'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, bayram havasında kutlandı. Bazı sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerden oluşan tertip komitesi tarafından düzenlenen kutlamalar olaysız sona erdi. Belediye Başkanı İsmail Ok'un da Belediye-İş Sendikası üyeleriyle katıldığı kutlamalarda, İstanbul'da yaşanan olaylar protesto edildi.

Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Çarşamba Pazarı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişi, Kuvayi Milliye Meydanı'na kadar yürüdü. Meydana polis kontrolünden geçilip girildikten sonra miting alanında toplandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlamalarda Başkan Ok, yaptığı konuşmada işçi ve emekçilerin bayramını kutladı. Emeğin kutsal olduğunu söyleyen Ok, belediye başkanı olmadan önce kendisinin de sendika temsilcisi olarak kutlamalara ve hak arama eylemlerine katıldığını belirtti.

Tertip komitesi adına konuşan Türk-İş İl Temsilcisi Ahmet Demirer ise Türkiye'de yaşanan işçi ölümlerine değindi: “Bugün ülkemizde emekçilerin yarısı kayıtdışı çalışıyor. Ulusal İstihdam Stratejisi'nin emek karşıtı yaklaşımlarıyla kıdem tazminatımıza göz dikiliyor, asgari ücret bölgeselleştirilmek, esnek ve kuralsız çalışma biçimleri yaygınlaştırılmak isteniyor. Taşeron işçiliği yaygınlaştırma, kuralsızlaştırma planlan yapılıyor. Örgütlenen işçiler işten atılıyor. İş kazası adı verilen cinayetler durmak bilmiyor. Bu meydanlarda bulunan emekçiler, bu iş cinayetlerinin hesabını mutlaka soracaktır.”

Yerel bir müzik grubunun konseriyle sona eren kutlamalarda Türk-İş, KESK, DİSK, Genel-İş, Teksif, Türk Metal-İş, Belediye-İş, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, CHP, İP, ÖDP, BDP, İnsan Hakları Derneği gibi sendika, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partiler pankart açtı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası