Ege Postası
Geri

Avrasya Sosyal İşletmecilik Forumu sosyal problemlere ışık tutacak

Türkiye Grameen Mikrofinas Programı Erzincan Bölge Direktörü İbrahim Gürler, 23 Mayıs'ta düzenlenecek 1. Avrasya Sosyal İşletmecilik Forumu'nun sosyal problemlere ışık tutacağını kaydetti.Türkiye Grameen Mikrofinas Programı Erzincan Bölge...
Avrasya Sosyal İşletmecilik Forumu sosyal problemlere ışık tutacak
Haberler / Güncel
1 Mayıs 2013 Çarşamba 16:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye Grameen Mikrofinas Programı Erzincan Bölge Direktörü İbrahim Gürler, 23 Mayıs'ta düzenlenecek 1. Avrasya Sosyal İşletmecilik Forumu'nun sosyal problemlere ışık tutacağını kaydetti.

Türkiye Grameen Mikrofinas Programı Erzincan Bölge Direktörü İbrahim Gürler, Erzincan’da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile kahvaltılı programda buluştu. Gazeteciler Cemiyeti'ndeki programda yaptığı açıklamada Gürler, TİSVA tarafından 23 Mayıs'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İspanya Kraliçesi Sofia’nın katılımlarıyla 1. Avrasya Sosyal İşletmecilik Forumu düzenleneceğini açıkladı.

Gürler, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül öncülüğünde Türkiye’de 68 il ve 98 şubede mikrokredi faaliyetlerinin başarılı bir şekilde yürütüldüğünü söyledi.
23 Mayıs'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İspanya Kraliçesi Sofia’nın katılımlarıyla 1. Avrasya Sosyal İşletmecilik Forumu düzenleneceğini hatırlatan Gürler, problemlerin sosyal işletmecilik modellemeleriyle çözülmesinin hedef alındığını vurguladı. Gürler, israfın önlenmesi, kaynakların etkin-verimli kullanılması ve toplumdaki problemlerin sosyal işletmecilik modellemeleriyle çözülmesinin hedef alındığı uluslararası nitelik taşıyan bir organizasyonu gerçekleştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Forumun sonuçlarına göre iç göç, yoksulluk, işsizlik gibi toplumun en önemli sosyal problemlerine ışık tutacak yeni fikirlerin ortaya çıkmasının planlandığını vurgulayan Gürler, “Bunların sosyal işletme modelleriyle hayata geçirilebilmesi için forum bünyesinde, tam 16 farklı konuda çalıştay yapılacak ve sonuçlarından elde edilecek bilgiler, raporlar halinde tüm STK’lar ile paylaşılacaktır. Forum Asya ve Avrupa arasında bir köprü görevi üstlenip, her bölgemizden gelecek gönüllü sosyal işletmecilerimizle ülkemizi tanıtmak için gayret sarf edecekler” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İspanya Kraliçesi Sofia’nın öncülüğünde açılışı yapılacak forumda, Nobel Barış Ödülü sahibi Prof. Muhammed Yunus, İngiltere Lordlar Kamarası Başkan Vekili Barones Andrews, Dünya Tarım Örgütü Başkanı ve daha birçok yabancı misafir aktif rol üstlenecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası