Ege Postası
Geri

Eroğlu: 29 Mayıs'ta Rum tarafıyla yeniden bir araya geleceğiz

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 29 Mayıs'ta Rum tarafıyla yeniden bir araya geleceklerini söyledi. Eroğlu, "Barış müzakerelerini Türkiye Cumhuriyeti Hükümetimizle işbirliği içerisinde sürdüreceğiz."...
Eroğlu: 29 Mayıs'ta Rum tarafıyla yeniden bir araya geleceğiz
Haberler / Güncel
1 Mayıs 2013 Çarşamba 16:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 29 Mayıs'ta Rum tarafıyla yeniden bir araya geleceklerini söyledi. Eroğlu, "Barış müzakerelerini Türkiye Cumhuriyeti Hükümetimizle işbirliği içerisinde sürdüreceğiz." dedi.

     Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, KKTC'ye 2 günlük gezi düzenledi. İlk olarak KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu ziyaret eden Atasoy, "Kıbrıs görüşmelerinde sürdürülen barış müzakerelerinin durması kaygı vericidir. Bu durum adada var olan her iki devletin de aleyhinedir. Her iki devleti de her iki halkı da olumsuz etkiler. Barış müzakerelerinin yeniden başlatılmasını ve en kısa zamanda kalıcı bir barışın sağlanmasını istiyoruz. Ama bu antlaşma mutlak surette her iki devletin de birbirini tanıması ve kabul etmesiyle mümkündür. Ve ne şartlar atında antlaşma sağlanırsa sağlansın Türk devletinin KKTC'deki garantörlüğü devam edecektir." şeklinde konuştu.

    KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, öncelikle ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 29 Mayıs'ta Rum tarafıyla yeniden bir araya geleceklerini söyleyen Derviş Eroğlu, "Müzakere ve görüşmelere yeniden başlayacağız. Biz de adada kalıcı bir barış istiyoruz. Müzakerelerin yeniden başlamasını ve bunun yıllarca sürmemesini, kısa sürede sonuca ulaşmasını istiyoruz. Bu barış müzakerelerini Türkiye Cumhuriyeti Hükümetimizle işbirliği içerisinde sürdüreceğiz." diye konuştu.
    
    Görüşmede, Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı ve Konfederasyonlar Topluluğu Genel Sekreteri Ferudun Cevahiroğlu, Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Konfederasyonlar Topluluğu Sözcüsü Yakup Kodalak, Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Meral Ercan ve Güler Kuran, Konfederasyonlar Topluluğu KKTC Temsilcisi ve Milletvekili Afet Özcafer de hazır bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası