Ege Postası
Geri

Kaymakam ilçe dışına ilk defa çıkan öğrencilere rehberlik yaptı

Kahramanmaraş Çağlayancerit Kaymakamı Olgun Öner, ilk kez ilçeden dışarıya çıkıp Şanlıurfa ve Gaziantep'e giden 40 öğrenciye rehberlik yaptı. SODES kapsamında yapılan projede öğrenciler gönüllerince eğlendi.     Tüm...
Kaymakam ilçe dışına ilk defa çıkan öğrencilere rehberlik yaptı
Haberler / Güncel
1 Mayıs 2013 Çarşamba 15:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kahramanmaraş Çağlayancerit Kaymakamı Olgun Öner, ilk kez ilçeden dışarıya çıkıp Şanlıurfa ve Gaziantep'e giden 40 öğrenciye rehberlik yaptı. SODES kapsamında yapılan projede öğrenciler gönüllerince eğlendi.

    Tüm masrafların yapılan projeden karşılandığı gezide ilçe genelinde kırsal kesimde okuyan orta öğretim öğrencileri ilk defa ilçenin dışına çıkmış oldu. Öğrencilere rehberlik yaparak gezdiren Kaymakam Öner, en büyük mutluluğun insana yapılan yatırımın olduğunu belirtti.

    Çağlayancerit ilçesinin yapılan projelerle hayat bulduğunu belirten Öner, "Çağlayancerit kırsal kesimlerde yaşayan dezavantajlı konumdaki birçok çocuğun nitelikli okul öncesi eğitim hizmetlerine erişimi düşüktür. Çocukların gelişimlerini en iyi şekilde tamamlamaları için hazırlanmış ortamlar bulunmamaktadır. Bu ortamların başında oyun alanları ve sosyal alanlar gelmektedir. İlçenin dağlık olması ve çocuk oyun alanlarının kısıtlı olması büyük eksikliktir. Yeterince oyun oynayamayan ilçe dışına çıkamayan çocuklarda ciddi anlamda sosyalleşme, gelişim bozuklukları ve başarısızlık gibi olumsuzluklar ortaya çıkmaktadır." dedi.

    Yapılan proje sayesinde öğrencileri Şanlıurfa ve Gaziantep'e götürdüklerini belirten Öner, "Gaziantep'e hayvanat bahçesi üniversite ve oyun alanları gezildi. Öğrenciler içi büyük bir motivasyon oldu. İlk defa köyden dışarı çıkan çocuklarımız oldu. İnşallah çıkacak projelerle bu geziler devam ettirilecektir." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası