Ege Postası
Geri

Samsun Afet Evleri 'Muhtar Kent' olarak anılıyor

Samsun’un İlkadım ilçesi Toybelen Mahallesi'nde 1990 yılında heyelan sonucu yıkılan evlerin yerine mahalle muhtarının yıllar süren mücadelesi sonucu Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından afet evleri yapılınca söz konusu...
Samsun Afet Evleri 'Muhtar Kent' olarak anılıyor
Haberler / Güncel
1 Mayıs 2013 Çarşamba 15:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Samsun’un İlkadım ilçesi Toybelen Mahallesi'nde 1990 yılında heyelan sonucu yıkılan evlerin yerine mahalle muhtarının yıllar süren mücadelesi sonucu Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından afet evleri yapılınca söz konusu yer, mahalle sakinleri tarafından 'Muhtar Kent' olarak anılmaya başlandı.

    Toybelen Mahallesi muhtarı ve Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Tütüncü, mahallelerinde 1990 yılında heyelan sonucu yıkılan 25 evin yerine Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan afet evleri hakkında bilgi verdi.

    1990 yılında yıkılan evlerin yerine 2007 yılına kadar herhangi bir çalışma yapılmadığını anlatan Hasan Tütüncü, “Yıkılan evlerimizin yerine yapılması planlanan afet evleri projesi, 17 sene raflarda bekledi. 1999 yılında Toybelen mahallesi muhtarlığı görevine gelince bu projenin üzerine düştük. 2007 yılına kadar bu işin üzerine gittik. Bu mücadele sonucu Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 450 bin lira maliyetle 15 adet afet evi mahallemize yapıldı. 2013 yılı içerisinde 6 adet daha afet evinin yapılması için çalışmalarımız devam ediyor. Şuanda afet evlerinde oturuluyor ve vatandaşlarımız durumlarından gayet memnun. Ayrıca afet evlerinin bulunduğu bölge mahalle muhtarlığının proje için yaptığı ısrarlı girişimler nedeniyle, vatandaşlar tarafından 'Muhtar Kent' olarak da adlandırılıyor." dedi.

    Afet evleri sakinlerinden Fikri Taşoğlu ise her biri 100 metrelik konut alanı 550 metrekare büyüklüğe sahip evlerin deniz manzaraları olmasından dolayı çok memnun olduklarını belirterek projenin hayata geçirilmesinde katkıları olan devlet kurumlarına teşekkür etti.

    AĞIR HASARLI BİNALAR TEHLİKE SAÇIYOR

    Öte yandan, Toybelen Mahallesi'nde 1990 yıllarda heyelana maruz kalan bölgede hala yıkılmayan evler bulunduğunu söyleyen mahalle sakini Fethiye Devecioğlu, “Mahallemizde heyelandan etkilenen ve yıkılmak üzere olan 10 tane ev var. Bu evler mevcut durumları ile tehlike arz ediyor. Mahallemizde ikamet eden insanlar var. Bu yıkılmak üzere olan binalar birinin başına kötü bir şey gelmesine neden olabilir. Biz ağır hasarlı durumda olan binaların tamamen yıkılmasını istiyoruz." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası