Ege Postası
Geri

Tirilye'de satışa çıkartılan Taş Mektep ilkokul olacak

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Tirilye beldesinin önemli yapılarından biri olan ve 1905 yılında inşa edilen Taş Mektep’i yerel meclis kararıyla satışa çıkaran Tirilye Belediyesi, binayı ilkokula dönüştürmek için İl Genel Meclisi...
Tirilye'de satışa çıkartılan Taş Mektep ilkokul olacak
Haberler / Güncel
1 Mayıs 2013 Çarşamba 16:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Tirilye beldesinin önemli yapılarından biri olan ve 1905 yılında inşa edilen Taş Mektep’i yerel meclis kararıyla satışa çıkaran Tirilye Belediyesi, binayı ilkokula dönüştürmek için İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir’den söz aldı.

Restorasyon için yaklaşık 8 milyon liranın gerektiğinden dolayı bu gücü kendilerinde bulamayarak meclis kararıyla Taş Mektep için satış kararı alan Tirilye Belediyesi, bu konuda söz konusu kararı iptal etmesi ardından binanın İl Özel İdaresi kaynaklarıyla 13 köyün öğrencilerine ilkokul olarak hizmet vermesini sağlayacak.

Taş Mektep için uzun süredir birşeyler yapmayı düşündüklerini dile getiren İl Genel Meclis Başkanı Nedim Akdemir, belediye meclisinin satış kararını kaldırması halinde buraya ilkokul yapma arzusunda olduklarını belirtti. Taş Mektep’in hem mimarisi hemde yapısı ile olağanüstü bir yapı olduğunu ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Taş Mektep için yasal prosedürler ve devir işlemleri tamamlandığı takdirde okul yapımı için çalışmalara hızla başlayabileceklerini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası