Ege Postası
Geri

1 Mayıs birliği çatırdadı

İzmir'de daha önce düzenledikleri basın açıklamasında Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamasına DİSK, TÜR İŞ, KESK, TMOOB ile birlikte katılacağını açıklayan Kamu Sen kutlama programından çekildi.
1 Mayıs birliği çatırdadı
Haberler / İzmir
29 Nisan 2014 Salı 16:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, düzenlediği basın toplantısında, kararın gerekçelerini mitinglerde okunacak olan ortak deklerasyon metindeki milli birlik ve bütünlüğe aykırı söylem ve açıklamalar olduğunu önesürdü. Ahmet Doğruyol, İzmir’de diğer sendikalarla düzenlenen toplantılara katıldıklarını ve katılacak sivil toplum örgütleriyle asgari müşterekte buluşmak için çaba harcadıklarını vurgulayarak, “Toplantıya katılan bazı sivil toplum kuruluşları kısmen belli noktaya kadar gelseler de gerek konuşma metni içerisindeki bazı ifadelere koyduğumuz çekinceler, gerek marjinal grupların 1 Mayıs’ı bayram gibi kutlamaktan ziyade, intikam alma yeri olarak görmeleri bizleri endişelendirmiştir” dedi. 

İSTANBUL’DA BEKLENEN GERGİNLİK İZMİR’E SIÇRAYABİLİR 

Ahmet Doğruyol, İzmir ve İstanbul gibi büyük kentlerde düzenlenecek olan etkinliklerin provokasyonlara açık olduğunu ve 1 Mayıs kutlamalarının istedikleri normlarda kutlanamayacak olması ve İstanbul’da “beklenen gerginliğin’ İzmir’e sıçraması endişesi taşıdıklarını belirtti. 

Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Doğruyol, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın adı sanı duyulmamış siyasi partiler ile bölücü ve yıkıcı unsurların gövde gösterisi yapacakları bir yer olmadığını iddia etti, “Toplantılarda ısrarla üzerinde durduğumuz nokta, 1 Mayıs’ın bayram gibi kutlanması gerektiği oldu. 1 Mayıs’a uygun olmayan söylemlerin o alanda ifade edilmemesi, amacı bayram kutlamak değil huzursuzluk yaratmak olan marjinal grupların alanda kontrol edilmesi, hatta mümkünse alana dahi alınmaması, İstiklal Marşımızın hep birlikte alanda okunması, 1 Mayıs ruhuna aykırı sloganların atılmaması, konuşma metninde bölücü-ayrıştırıcı ifadelere yer verilmemesi gibi pek çok konuda görüşlerimizi ifade ettik. Tertip komitesi içinde yeralan sivil toplum örgütleriyle asgari müşterekte buluşmak için çaba harcadık ama olmadı” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası