Ege Postası
Geri

1 Mayıs'ta polisi yaralamakla suçlanan 9 kişi tutuklandı

İZMİR Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, arama noktası girişinde çıkan arbedede, polise taş ve şişe atıp yaraladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 10 kişiden 9'u tutuklandı. İzmir'deki 1 Mayıs'a
1 Mayıs'ta polisi yaralamakla suçlanan 9 kişi tutuklandı
Haberler / İzmir
15 Mayıs 2015 Cuma 11:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
1 Mayıs'ta, Alsancak Gündoğdu Meydanı'ndaki etkinliklere katılmak isteyen bir grup ile kontrol noktasında üst araması yapmak isteyen güvenlik güçleri arasında gerginlik çıktı. Yaşanan arbedede kontrol noktasındaki polise taş ve şişe atıldı, sopayla saldırıldı. Bu sırada 5 polis memuru çeşitli yerlerinden yaralandı. İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olay sırasında çekilen kamera görüntülerini incelemeye aldı. Yapılan inceleme sonunda olaylara karışan ve kimlikleri tespit edilen 10 kişi düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. İfadelerinin ardından işlemleri tamamlanan 10 kişi, 'terör örgütü üyesi olmak', 'terör örgütünün propagandasını yapmak' ve 'görevli polis memurlarını yaralama' suçlamasıyla İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerden 9'u, sevk edildikleri nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.(DHA)

HDP’DEN TUTUKLAMALARA TEPKİ!
HDP İzmir İl Örgütü’nden yapılan açıklamada; 1 Mayıs mitinginde çıkan olaylar gerekçe gösterilerek 9 öğrencinin tutuklanmasına tepki gösterildi ve “7 Haziran’a dönük aktif olarak çalışan gençlerimizin tutuklanması seçim çalışmalarına yönelik bir engellemedir, baskıdır” denildi.

HDP İzmir İl Örgütü, 1 Mayıs 2015’te Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen mitingde çıkan olaylardan sorumlu tutularak 9 öğrencinin tutuklanmasına tepki gösterdi. 
HDP İl Merkezi’nde yapılan ve HDP Milletvekili adayı Pınar Türk, HDP İl Eş Başkanları Dilek Aykan, Cavit Uğur ve HDP’li yöneticilerin de katıldığı basın toplantısında dün tutuklanan 9 gence önce seçim barajlarını, sonra da cezaevi duvarlarını yıkma sözü verdiklerini söyleyen İl Eş Başkanı Cavit Uğur, Türkiye’nin tarihi bir süreçten geçtiğine dikkat çekti ve “Bu süreçte HDP’nin barajı aşması çok önemli. Bu yüzden HDP’ye yönelik saldırılar arttı, yüzde 10’luk barajı aşmamamız için saldırılar arttı” dedi ve HDP gençliğinin seçimler için aktif bir şekilde çalıştığına dikkat çekerek “Bu tutuklamalar da HDP gençliğine baskı uygulamaktır, HDP gençliğini engellemektir” ifadesini kullandı. 
Tüm bu saldırılar karşısında gençliğin büyük bir moral ve coşkuyla seçim çalışmalarını barışçıl bir şekilde sürdüreceğinin altını çizen Cavit Uğur, provokasyon oyunlarına gelinmeyeceğini söyledi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası