Ege Postası
Geri

“100 yıl önce bitmiş saltanat zihniyeti”

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, meclis üyesi listelerinde eş-dost-akraba isimlerinin olmasını sert bir dille eleştirerek, “Cumhuriyet Saltanatı 1922’de kaldırdı. 21. yüzyılda 100 yıl önce bitmiş olan saltanat zihniyetini bir kez daha görmeyi ummuyordum” dedi.
“100 yıl önce bitmiş saltanat zihniyeti”
Haberler / Yerel Politika
19 Şubat 2014 Çarşamba 12:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) – CHP 30 ilçedeki meclis üyesi aday listelerini seçim kurullarına teslim etti. Listelerde çok sayıda partilinin oğlu, kardeşi ve ortağının olması tartışmaları da beraberinde getirdi. CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, listelerin küçük bir grupçuk tarafından yapıldığını söylemişti.
 
DİKKAT ÇEKİCİ AİLE BAĞLARI!
Meclis üyesi aday listelerini değerlendiren Güler, “En başından bu yana, usulde büyük yanlışlar yapıldığını söyledik. Bu yanlış belediye meclis üyesi listelerinin yapılmasında da devam etti. Kenti yönetecek meclis üyeleri, onurlu bir işe adaydır. Bu adaylığın gizli saklı kesinleştirilmesi değil her aşamasında açık ilanla yapılması gerekir. Böyle yapılmalı ki itirazı olan itiraz etsin. Böylece itirazlar hem vicdanların hem de hukukun yargılamasına gerek kalmadan sonuca bağlansın. Öyle görünüyor ki aile bağları ve bir o kadar dikkat çekici iş ortaklıkları bir kez daha bizi zayıflattı” dedi.  

SALTANAT GÖNDERMESİ!
“Cumhuriyet saltanatı 1922’de kaldırdı” diyen Güler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’i isim vermeden sert sözlerle eleştirdi. Güler, “Bunu yalnızca dersaadette yapmadı. Bireyi yurttaş yaparak aile, sülale, aşiret ve her türlü soy bağını geçersiz kıldı. 21. yüzyılda 100 yıl önce bitmiş olan saltanat zihniyetini bir kez daha görmek hiçbirimizin ummadığı bir şey idi. Bu sonucu  uygun görmek mümkün değil. Bu durum sandığı etkileyecektir” dedi.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası