Ege Postası
Geri

112 Acil Sağlık hizmetlerinin kuruluşu kutlandı

Bursa Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Sağlık Hizmetleri'nin 17. kuruluş yıl dönümü nedeniyle tören düzenledi. Merinos Gölpark’ta gerçekleştirilen törene Vali Şahabettin Harput, Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Kamu Hastaneleri Birliği...
112 Acil Sağlık hizmetlerinin kuruluşu kutlandı
Haberler / Genel
16 Nisan 2013 Salı 16:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Sağlık Hizmetleri'nin 17. kuruluş yıl dönümü nedeniyle tören düzenledi.

Merinos Gölpark’ta gerçekleştirilen törene Vali Şahabettin Harput, Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Yavuz Baştuğ, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Resul Özbek, Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve 112 çalışanları katıldı.

Törende konuşan Vali Şahabettin Harput, sağlığın önemine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Bu birimde çalışan sevgili kardeşlerim, hayati bir hizmet yapıyorsunuz, kutsal bir hizmet yapıyorsunuz. Bir insanın hayatı bütün insanlığın hayatı kadar önemlidir. Öyle ki müdahaleye gittiğiniz bir trafik kazasında, yangında, hastalık ihbarında hiç ummadığınız bir yakınınızla karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Onun için bu konudaki fedakarlığınız, hassasiyetiniz, görev anlayışınız ve sorumluluğunuz fevkalade önemli.”

AKAN: 50 İSTASYON, 67 AMBULANSLA HİZMET VERİYORUZ

Acil sağlık hizmetlerinin geldiği nokta hakkında bilgi veren Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “1996 yılında hizmete girdiğimizde 6 ambulansımız vardı. Bugün 50 istasyon 67 ambulansa ulaşmış durumdayız. 3 personelle başladığımız hizmette bugün 800 personele ulaşmış durumdayız.” diye konuştu.

Dr. Akan, 2009 yılının sağlık hizmetlerinde dönüm noktası olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti: “2009 yılı sadece istasyonların artışıyla ilgili bir milat değildir, acil sağlık hizmetlerinin sunumunda bir kritik eşiktir. Zira o yıllarda biz uçak ambulansımıza da helikopter ambulansımıza da kavuştuk. Şu an ilimizde bir helikopter ambulansı hizmet vermektedir. 67 ambulanslık filomuzda 4 adetli kar paletli ambulans, bir adet obez ve yoğun bakım ambulansı, bir adet 4 sedyeli ambulans da mevcuttur. Bugün Bursa 112, uluslararası hizmet veren bir kaliteye ulaşmıştır.” Konuşmaların ardından 112’nin çalışmalarında emeği bulunanlara plaket verildi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası