Ege Postası
Geri

125 esnaf Vakıflar'dan süre istiyor: Konak'ta tahliye isyanı

İzmir Konak'taki Kaptan Mustafa Paşa Vakfı Çarşısı'nın esnafı, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 20 Nisan 2016 tarihine kadar işyerlerini boşaltmalarının istendiğini belirterek, 2 yıl daha süre verilmesini talep etti. 125 esnaf Vakıflar'dan süre istiyor
125 esnaf Vakıflar'dan süre istiyor: Konak'ta tahliye isyanı
Haberler / İzmir
13 Mart 2016 Pazar 12:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından, Konak'ta, içinde 40 yıllık işyerlerinin de bulunduğu Kaptan Mustafa Paşa Vakfı Çarşısı esnafına, 20 Nisan 2016 tarihine kadar işyerlerini boşaltmaları için süre verildi. Tahliye kararının 125 esnafı ve yanında çalışan 3 bine yakın çalışanı issiz bırakacağını öne sürülerek, 2 yıl daha süre verilmesi istendi. Binanın Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yap-işlet-devret modeliyle 30 yıllığına yatırımcı bir firmaya ihale edildiği dile getirildi. 

Toplam 3 bin 700 metrekare alana sahip olan iş merkezinde, aralarında 2 binden fazla öğrencinin eğitim gördüğü dershane gibi kurumlarının da yer aldığı, çay bahçesi, kafeterya, çiçekçi, fotoğrafçı, eczane, kırtasiye, pastane, büfe gibi işletmelerin bulunduğu 125 esnaf yeraldığı belirtildi. Kaptan Mustafa Paşa Vakfı Çarşısı Yaşatma ve Koruma Derneği çatısı altında örgütlenen esnaf, "İhaleyi kazanan şirketin ruhsat alması en az 2 yıl sürer. Şu anda zaten piyasadaki durgunluk nedeniyle güçlükle ayakta kalabiliyoruz. Bu karar bizim sonumuz olur" diyerek tahliye kararından vazgeçilmesini istedi. 

Kaptan Mustafa Paşa Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Güney kendilerine haber verilmeden Vakıfların ihaleye çıktığını belirterek, "Ben bu çarşıda 35 yıllık kiracıyım. İhaleyi kazanan firma ruhsatı alıncaya kadar bizi çıkarmasın, iki yıla ihtiyacımız var. Madem ki bu bina çürük neden ikinci katına otopark yaptıla? Bu bina çürükse İzmir'de sağlam bina yok demektir. Burada 125 işyeri, 3 bini aşkın çalışan var. Adeta otel odasından müşteriyi atar gibi kapının önüne konulduk. Yaşanan durumun Türkiye'de eşi benzeri yoktur. Bizleri mağdur ettiler. 1.5 yıldır bizler psikolojik olarak taciz ediliyoruz ve baskıyla buradan kovulmak isteniyoruz. Bize resmen 'Başınızın çaresine bakın' diyorlar. Vakıflar Müdürlüğü neyin peşind? Her ay parasını ödediğimiz, borcumuzu bir gün bile geciktirmediğimiz ekmek teknemiz iş yerlerimizde, devlet bizi işgalci ilan etti. Biz burada uzun yıllardır namusumuzla iş yaparak, vergimizi ödeyerek para kazanıyoruz. Bu tutumu hak etmedik. Ne kadar acı bir durum. Peki, buraya gelecek yoğunluk nasıl karşılanaca? Hangi altyapı buna cevap verece? Kemeraltı bölgesinin en büyük sıkıntısı otopark. Burada gelip 300 otoparklık binayı yıkıyorsunuz, yerine yapılacak binada da yeni bir otoparka yer ayırmıyorsunuz. Bu nasıl olacak'" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası