Ege Postası
Geri

136 takipçili kanala 500 bin lira reklam!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer döneminde, fuar reklamlarını geniş kitlelere duyurmak için ayrılan bütçeyi Youtube’da 136 takipçisi olan bir kanala 500 bin liraya verdi. Belediyenin kanaldaki görüntülenme sayısı ise sadece 52 oldu.
136 takipçili kanala 500 bin lira reklam!
Haberler / Yerel Politika
11 Haziran 2024 Salı 15:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Önceki Dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in döneminde fuar reklamlarını geniş kitlelere duyurmak için ayrılan bütçenin 136 takipçili kanala verildiği ortaya çıktı. 

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi, 17-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen ‘Marble İzmir Fair 2024’ fuarının reklamları için ayrılan bütçe eşin dostun Youtube kanalına dağıtılmış. 136 takipçisi olan Tümmer kanalına 600 bin lira, bin 200 takipçisi olan Turkuaz TV’ye de 250 bin lira reklam parası ödenmiş. İki kanalda yayınlanan fuar reklamlarını görüntüleyen kişi sayısı ise sadece 85 kişi olmuş. 

52 GÖRÜNTÜLEMEYE 500 BİN!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden olan İZFAS, 19 Şubat 2024 tarihinde ‘’Marble Fuarı Reklam Ve Tanıtım çalışmaları Kapsamında Tümmer Youtube Kanalında Canlı Yayın, Spot Reklam, Bant Reklam Ve Banner Reklam Hizmeti Alımı’’ başlığıyla bir hizmet alım ihalesi düzenledi. 17-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek fuarın reklam filmlerinin yayınlandığı Youtube kanallarından biri de 136 takipçisi olan ve Ankara'dan yayın yapan Tümmer kanalı oldu. Fuar için hazırlanan iki ayrı reklam filmi Nisan ayında bu kanalda yayınladı. Filmi görüntüleyen kişi sayısı ise sadece 52 oldu. 1 Mart 2024 tarihinde sözleşmesi yapılan ihalenin bedeli ise 500 bin lira oldu. Bin 200 takipçisi olan Turkuaz TV’ye de 1 Nisan 2025 tarihinde aynı başlıkla 250 bin liralık reklam ihalesi verildi. Fuardan önce Youtube kanalında yayınlanan reklamı görüntüleyen kişi sayısı ise sadece 33 kişi olmuş. Belediyenin iki Youtube kanalında yayınladığı reklamları toplamda 85 kişi görüntülemiş.

‘BİZ YAPMADIK’ DEDİLER. İŞTE BELGESİ!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Satınalma Daire Başkanlığı 29 Kasım 2023 tarihinde ‘2024 yılı organizasyon hizmeti. İzmir il sınırları içerisinde idarenin belirleyeceği yerler’ başlıklı bir ihale düzenledi. ‘Hizmet alımı’ usulüne göre yapılan ihalenin yaklaşık maliyeti 46 milyon 727 bin lira olarak belirlendi. Rekabet koşullarının oluşmadığı ihaleye sadece Startan Organizasyon isimli firma katıldı. 4 Ocak 2024 tarihinde yapılan ihalenin sözleşmesi ise 33 milyon lira olmuş. Bu ihale kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı boyunca konser organizasyonlarında sahne kurulumu ve ses sistemlerini düzenleme işini Startan Organizasyon isimli firmaya vermiş. İhale çok önceden imzalandığı için sanatçı isimleri şartnamede yer almadı.

AYNI BELEDİYEDEN 39 İHALE!

Startan Organizasyon firması adeta İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gediklisi çıktı. Şirketin bugüne kadar belediyeden 39 ihale aldığı görüldü. Şirketin aldığı son ihale ise Mustafa Denizli'nin kızı Lal Denizli’nin yönettiği Çeşme Belediyesi’nden oldu. Çeşme Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği 3 günlük ‘Alaçatı Ot Festivali’ ihalesi, deprem, salgın hastalıkları anında yapılan pazarlık usulüyle Startan Organizasyon isimli firmaya verilmiş. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ‘Şatafattan kaçının’’ açıklamasına rağmen Çeşme Belediyesi’nin 3 günlük ot festivali için Startan Organizasyon firmasına ödediği para 15 milyon lira oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası