Ege Postası
Geri

152 gündür direnen çocuklar ders başı yapamadı

Sultanbeyli'de sahte senetlerle evlerinin elinden alınmak istendiği iddiasıyla kendilerini evlerine hapseden Kavaklıoğlu ailesinin direnişi sürüyor. Direnişlerinin 152. gününde evde yaşayan çocuklar okula gidememenin burukluğunu yaşıyor.Bir...
152 gündür direnen çocuklar ders başı yapamadı
Haberler / Güncel
16 Eylül 2013 Pazartesi 14:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sultanbeyli'de sahte senetlerle evlerinin elinden alınmak istendiği iddiasıyla kendilerini evlerine hapseden Kavaklıoğlu ailesinin direnişi sürüyor. Direnişlerinin 152. gününde evde yaşayan çocuklar okula gidememenin burukluğunu yaşıyor.

Bir çete tarafından dolandırıldıklarını ve sahte senetlerle evlerinin elinden alınmak istendiğini ileri süren Kavaklıoğlu ailesi, 152 gün önce kendilerini evlerine hapsederek gelen icra görevlilerine direnmeye başlamıştı. Ailelerine destek için okullarına gitmeyen çocuklar ise okulların açılmasıyla birlikte yine okula gidememenin üzüntüsünü yaşıyor. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ailenin en büyük çocuğu Zeynep Kavaklıoğlu, bu yıl Karabük Üniversitesi Tıp Mühendisliği'ni kazandığını belirterek evden ayrılmak zorunda kaldığını söyledi. Genç kız, annesini ve kardeşlerini mücadelelerinde yalnız bırakmak zorunda kaldığı için üzüntülü olduğunu ifade etti. Bu sebeple de üniversiteye gidecek olmasına sevinemediğini aktardı. Evin en küçüğü olan ilköğretim 6. sınıf öğrencisi Ahmet Zafer Kavaklıoğlu da geçen dönem iki ay okula gidemediklerini ve karnelerinin öğretmenleri tarafından getirildiğini belirterek şöyle konuştu: "Bu dönem de okulun ilk günü okulumuza gidemedik, arkadaşlarımızla görüşemedik. Zaten 5 aydan bu yana arkadaşlarımıza ve öğretmenlerimize karşı özlemimiz vardı. Okulun en önemli iki günü var, bunlar ilk ve son günüdür; ama ben ikisine de gidemedim. Okulda arkadaşlarımla olmam gereken yerde biz parmaklıklar arkasında duruyoruz. Ama beni burada kimse zorla tutmuyor. Kendi isteğimle anneme destek vermek için buradayım."

Çocukların annesi Hanım Kavaklıoğlu da 5 aydan bu yana evin içinde kalmak zorunda olduklarını, çocuklarının eğitimlerinin kendisi için en önemli konu olduğunu dile getirdi. Çocukları okula gitmeye bir türlü ikna edemediğini anlatan Kavaklıoğlu şöyle devam etti: "Bir an önce bu duruma yetkililerin bir çözüm bulmalarını istiyoruz; çünkü ne çocuklarımın ne de benim psikolojim bu durumu daha fazla kaldırabilecek durumda değil. Bütün bunlara ek olarak hakkımda bir de yakalama kararı çıkartılmış. Ben bir suç işlemedim, ben sadece evini çocuklarını bir arada tutmaya çalışan bir anneyim. Devletin bana bu gözle bakmasını istiyorum. Bana yardımcı olmalarını istiyorum. Beni tek başıma bırakmasınlar burada."

Kızlarından Zeynep'in geçen sene evden çıkamadığı için tercih yapamadığını ve üniversiteye gidemediğini kaydeden Hanım Kavaklıoğlu, bu sene kızının tercih yaparak istediği bölümü tutturduğunu ve gitmesi için kendisini ikna ettiğini söyledi. Geçen dönem okula devam edemediği için sınıf tekrarı yapmak zorunda kalan lise ikinci sınıf öğrencisi Zeycan Kavaklıoğlu da bu sene de okulda kalması durumunda okuldan atılacağını belirterek şöyle konuştu: "Ama tüm bunlara rağmen okula kendi isteğimle gitmiyorum. Çünkü anneme tutuklama kararı var, ben okula gittiğimde polis annemi götürürse eylem bitmiş olacak. Bunca mücadelemiz boşa gitmiş olacak, bu yüzden de kardeşlerimle birlikte okula gitmiyoruz. Anneme destek için hala buradayız."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası