Ege Postası
Geri

2 günde 19 roketli saldırı!

Kilis ve Hatay’ın Reyhanlı ilçesine terör örgütü kontrolündeki Afrin'den iki günde toplam 19 roket atıldı. Dünkü saldırılarda her iki bölgede Suriyeli bir sivil hayatını kaybetti, 17’si Suriyeli 54 kişi de yaralandı. Reyhanlı’da roketlerin isabet ettiği bölgede ise 15 araç, 4 mesken ve 10 iş yeri hasar gördü.İlçede, inceleme ve hasar tespit çalışmaları gece boyu sürdü. Bir yandan Reyhanlı Belediyesi ekipleri cadde ve sokakları temizlerken vatandaşlar da iş yerlerindeki zararı gidermeye çalıştı.
2 günde 19 roketli saldırı!
Haberler / Güncel
22 Ocak 2018 Pazartesi 14:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Reyhanlı halkı ise saldırılar sonrası ev ve iş yerlerini Türk bayraklarıyla donattı.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, "Bu zor günleri inşallah hep birlikte atlatırız. Biz Reyhanlı halkı olarak her zaman Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Onların kararları bizim için emirdir. Yanı başımızdaki PYD/PKK'nın önemli bir tehdit olduğunu biliyoruz. Afrin'in bir önce temizlenmesini canı gönülden istiyoruz." 

Şanverdi, saldırılardan etkilenen vatandaşların acil ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında ellerinden geleni yaptıklarını, zararların karşılanması noktasında da tüm ilgili kurumların çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

EVİN ÇATISINA DÜŞTÜ

Pınarbaşı Mahallesi'ndeki kömür satış dükkanı saldırıda zarar gören Tacettin Yumuşak da atılan roketin iş yerine 10 metre uzaklıktaki evin çatısına düştüğünü ancak dükkanın da etkilendiğini söyledi. 

Saldırı sırasında iş yerinde olduklarını aktaran Yumuşak, "Allah'a şükür bizlerde bir şey yok. Biz inanıyoruz ki devletimiz bu işin peşini bırakmaz. Devletimize güveniyoruz. Hiçbir sıkıntı olmayacaktır." şeklinde konuştu.  Cumhuriyet Caddesi'ndeki lokantası zarar gören Adem Kurt ise saldırı sırasında iş yerinin açık olduğunu ve müşterilerinin yemek yediğini anlattı. 

İş yerinin camlarının patladığını söyleyen Kurt, "O sırada çok şükür canımıza bir şey olmadı. İşimize devam edeceğiz. Allah ordumuzu muzaffer kılsın. Allah onların yanlarında olsun. Bunları da halkımıza bir daha yaşatmasın." ifadelerini kullandı.

SINIRDAKİ EVLERE MERMİ İSABET ETTİ

Öte yandan Suriye’nin Afrin kentindeki terör örgütü PKK/YPG’liler tarafından ateşlenen uçaksavar mermileri, Kilis’te bulunan Çilolar köyündeki bazı evlere isabet etti. Kimsenin yaralanmadığı saldırıda, evlerin duvarlarında izler oluştu. Saldırının ardından sınır hattında konuşlu askerler, mermilerin geldiği terör örgütü mevzilerini ateş altına aldı.

"KATYUŞA FÜZELERİ OLDUĞU ŞÜPHESİ VAR"

Hatay Valisi Erdal Ata dünkü saldırıların ardından yaptığı açıklamada "Patlamalarda 47 kişi yaralandı. Bunların 30 tanesi Türk, 17 tanesi Suriyeli. Maalesef yaralı Suriyeli misafirlerimizden bir tanesi daha sonra hayatını kaybetti.

Bu saldırıların Afrin'den PYD ve PKK tarafından birlikte yapıldığını değerlendiriyoruz. Şu anda da Silahlı Kuvvetlerimiz saldırı yapıldığı tespit edilen noktalara misliyle karşılık vermekte. Muhtemelen roket olduğunu düşünüyoruz veya füze de olabilir. Katyuşa füzeleri olduğu şüphesi var" diye konuşmuştu.

"HAREKATTA DARBE ALAN TERÖR ÖRGÜTÜ SALDIRIYOR"

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar terör örgütünün Grad ya da Katyuşa tarzı füzeler attığını düşünüyor. Ağar, "YPG-PKK, daha önce de Katyuşa ve Grad füzeleriyle saldırdı. Peki bunları neden yapıyo? Terör örgütü canı fena yandığı için mücadeleyi manipüle etmek için yapıyor. DEAŞ'ın da benzer refleksleri oldu. Bu durum harekatın ne kadar elzem olduğunu gösteriyor. Terör örgütlerinin ilk tahrik olduğunda, ilk fırsatı bulduğunda Türkiye'yi hedef alacağını gösteriyor. Bu saldırılar, şu ana kadar yapılan harekatın canlarını yaktığını, bu nedenle sivil hedeflere saldırdıklarını gösteriyor" diyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası