Ege Postası
Geri

2 kişinin ölümüne neden olan müteahhitte 8 yıl

İZMİR'in Narlıdere İlçesi'nde, önündeki kamyonu sollamak isterken, karşı yönden gelen avukat Hakan Kılıç ve arkadaşı Gökhan Niyazi Gülcan'ın bulunduğu üç tekerlekli motosiklete çarparak ölümlerine neden olmaktan tutuklu yargılanan müteahhit Mehmet Çelik, 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
2 kişinin ölümüne neden olan müteahhitte 8 yıl
Haberler / İzmir
19 Mart 2015 Perşembe 17:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kaza, geçen yıl haziran ayında Mithatpaşa Caddesi'ndeki İstihkam Okulu ve Merkez Eğitim Komutanlığı önünde bulunan otoyol viyadüğünün altında meydana geldi. Güzelbahçe'den Balçova yönünü giden, müteahhit 50 yaşındaki Mehmet Çelik, yönetimindeki 35 VDT 12 plakalı otomobille önünde giden Ziya Demirci'nin kullandığı 35 BRB 33 plakalı kamyonu, iddiaya göre kör noktada sollamak istedi. Çelik, yönetimindeki otomobille, karşı yönden gelen, avukat Hakan Kılıç'ın kullandığı 35 KLC 13 plakalı üç tekerlekli motosiklete çarptı.

Kazada çarpmanın etkisiyle savrulan motosiklet, kamyona da çarpıp metrelerce ileriye fırladı. Birçok şubesi bulunan Kılıçlar Hurdacılık firmasının ortaklarından olan ve kaza sırasında başlarında kaskları bulunun 36 yaşındaki Hakan Kılıç ile arkadaşı 35 yaşındaki Gökhan Niyazi Gülcan, otomobilin ön kaputuna çarpıp olay yerinde öldü. Polis, otomobil sürücüsü Mehmet Çelik ile kamyon şoförü Ziya Demirci'yi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen Çelik tutuklanırken, Demirci ise karakoldaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Soruşturmayı sürdüren cumhuriyet savcısı, otomobil sürücüsü Mehmet Çelik hakkında 'Birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak' suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. Savcı, kamyon şoförü Ziya Demirci hakkında ise takipsizlik kararı verdi.

8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına, tutuklu yargılanan Mehmet Çelik ile ölen avukat Hakan Kılıç'ın meslektaş olan eşi Nehir Kılıç, babası Cumali Kılıç, ölen Gökhan Niyazi Gülcan'ın avukat eşi Gözde Gülcan, annesi Dilek Gülcan, babası Yusuf Ziya Gülcan ile avukatları Cemal Kırkağaç ve sanığın avukatı Bahattin Gürbüz katıldı. Duruşmayı ayrıca eski milletkvekili İlhan Kesici de izledi. Kazada yaşamını yitiren iki kişinin eşleri duruşmaya siyah kıyafetle geldi. 

Duruşma savcısı sanığın 'bilinçli taksir' suçundan cezalandırılması yönünde mütalaa verdi. Ölenlerin yakınları ise sanığa en ağır cezanın verilmesini ve dosyanın karara bağlanmasını talep etti. Ölen Hakan kılıç'ın eşi Nehir Kılıç, kaza tespit tutanağı, bilirkişi heyeti raporuyla tüm maddi gerçeğin ortaya çıkarılmış olduğunu belirterek, “Bu bir kaza değildir, sanık iki genci katletmiştir. En az 15 yıl hapis cezası verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sanık avukatı dava sürecini uzatıyor. Artık karara bağlanması gerekiyor. Geç adalet hiç adalettir" dedi.

Gözyaşlarına hakim olamayan baba Yusuf Ziya Gülcan ise “Ben bir babayım. İmanımız sayesinde bugüne geldik. İlahi adalete inanıyorum, ama yüce Türk adaletinin de burada tecelli etmesini istiyorum. Biri mühendis, diğeri avukat iki çocuğumuzu toprağa verdik. İki kızımız eşini kaybetmiş, iki torunumuz babasız kalmıştır" diye konuştu.

Sanık avukatı Bahattin Gürbüz, savcının “bilinçli taksir" yönündeki mütalaasına katılmadıklarını belirtti. Motosikletin hız limiti 50 olan yerde 90 kilometre hızla gittiğini, ruhsatında bir kişilik olduğu belirtilen araçta iki kişinin bulunduğunu savunarak, sanığa “bilinçli taksir" değil, “basit taksir"den ceza verilmesini ve hafifletici sebeplerin uygulanmasını talep etti. Müvekkilinin 8-9 aydır tutuklu olması nedeniyle çoluk çocuğunun mağdur olduğunu ifade eden Gürbüz, tahliye talebinde bulundu.

Tutuklu sanık Mehmet Çelik de ifadesinde, "Önümde giden kamyon aniden fren yaptı. Ben de ona çarpmamak için sollama yaptım. Hata bende değil kamyon şoföründe. Tahliyemi istiyorum" dedi. Ölenlerin yakınları ise sanıktan şikayetçi olduklarını belirtip, cezalandırılmasını istedi. 

Hakim Nilüfer Öncel başkanlığındaki mahkeme heyeti, karar için kısa bir ara verdi. Aranın ardından açıklanan kararla, sanık Mehmet Çelik 8 yıl hapis cezasına çarptırılıp, tutukluluk halinin devamına karar verildi. Ölen Gökhan Niyazi Gülcan'ın babası Yusuf Ziya Gülcan, mahkeme heyetine "Sağolun, teşekkür ederim" dedi. Sanık Çelik'in avukatı Bahattin Gürbüz ise kararın temyizi için Yargıtay'a başvuracaklarını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası