Ege Postası
Geri

İzmir'deki büyük organizasyonu jandarma bozdu

İZMİR'in Karaburun İlçesi'nde, jandarmanın, bir koyda şüphe üzerine yaptığı aramada 4'ü Türk 5'i ise Suriye uyruklu olmak üzere toplam 9 organizatör yakalandı.
İzmir'deki büyük organizasyonu jandarma bozdu
Haberler / İzmir
19 Mart 2015 Perşembe 10:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bir fiber motorlu tekne ile çok sayıda can yeleği ele geçirilen, bir mülteci grubunun kaçışını organize etmek için bölgeye geldikleri düşünülen zanlılardan 5'i tutuklandı, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Karaburun İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, bir insan kaçakçılığı şebekesini çökertti. Yarımada çevresindeki koylarda devriye görevi yapan jandarma ekipleri, şüphelendikleri iki araçta arama yaptı. Aramada, araçlarda çok sayıda can yeleği ve koyda da motorlu bir fiber tekne ele geçirildi. Her iki araçta bulunan 4'ü Türk, 5'i ise Suriye uyruklu olmak üzere toplam 9 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, jandarma karakoluna götürüldü. Zanlıların, keşif amacıyla bölgeye gelen organizatörler olduğu, yakalanmamaları durumunda büyük bir grubu bölgeye getirerek yasa dışı yollardan tekneyle Yunan adalarına götürmeyi planladıkları ileri sürüldü. Organizatörlerin yakalanmasıyla bir facianın önüne geçen jandarma, 9 kişiyi işlemlerinin ardından adliyeye sevk etti. Zanlılardan 5'i tutuklanırken, 4'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası