Ege Postası
Geri

20 bin emekçiden taşerona dev tepki

Taşerona karşı “Taşeronlaşmaya, kölelik düzenine , güvencesizliğe hayır” sloganı ile alanlara inen DİSK, TÜRK-İŞ, KESK, TMMOB, TTB, Belediye-İş sendikaları ve ÖDP ile TKP yaklaşık 10 bin kişi ile büyük çaplı bir eylem gerçekleştirdi.
20 bin emekçiden taşerona dev tepki
Haberler / İzmir
18 Nisan 2013 Perşembe 15:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 BURAK ÖZER-HABER SERVİSİ - Yoğun güvenlik önlemleri altında Basmane Meydanı’nda toplanan yaklaşık 15 bin kişilik sendika temsilcileri ve emekçi, şarkılar ve ıslıklar eşliğinde Konak Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Çevredeki araçların kornalar ve vatandaşların da alkışlarla destek verdiği korteje DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel-İş Başkanı Erol Ekici ve GENEL-İŞ daire başkanları liderlik etti.

Emekçiyi taşerona kaptırmayacağız

“Taşerona hayır”, İşçi, sınıfı taşeron zulmünü yenecek”, “AK Parti halka hesap verecek”, “İnadına sendika, inadına DİSK”, “Susma haykır, taşerona hayır”, “Zulme karşı omuz omuza” sloganları atarak Konak Meydanı’na ulaşan kalabalık, Konak Meydanı’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde BMC işçileri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 650 işçi ile buluşarak bir basın açıklaması yaptı. DİSK Ege Bölge Temsilcisi ve GENEL-İŞ 3 No’lu Şube Başkanı Memiş Sarı tarafından yapılan açıklamada, taşerona karşı mücadelenin artarak devam edeceği belirtilirken, 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesinde önemli mesajlar verildi. Memiş Sarı, hem ülke çapında yaşanan taşeronlaşmaya karşı, hem de İzmir’de yerel yönetimin yaşadığı ihale krizi sonrasında kaderini bekleyen 650 İZELMAN işçisine sahip çıkarak, “Sonuna kadar emekçinin yanındayız, emekçiyi taşerona kaptırmayacağız” dedi.

Sarı’dan hükümete gözdağı
Başkan Memiş Sarı, sayısı yaklaşık olarak 20 bini bulan emekçinin oluşturduğu kalabalık önünde hükümete ve Ankara’ya seslenerek şu açıklamayı yaptı; “Yol arkadaşlarımla birlikte taşerona hayır demek ve mücadelemizi tüm Türkiye’ye duyurmak için bugün buradayız. Sevgili emekçi kardeşlerim, bugün on binlerce kişi omuz omuza birlikteyiz. Sermayenin kar hırsından ve emeğimize saygı duymayan yapısından dolayı sefil olan BMC işçileri için burayız. Yasal haklarını kullanarak sendikaya üye olduklarından dolayı ekmeğinden olan işçiler için buradayız. 1 Mayıs birlik ve dayanışma gününde taşeronlaşma sebebi ile işsiz kalacak olan İZELMAN işçileri için buradayız. İZSU’da çalışan işçilerimiz için buradayız. Taşerona karşı, ucuz emek gücüne karşı buradayız. Bu hükümet PTT’yi TCDD’yi ve diğer kurumları özelleştirilerek, taşeron cumhuriyeti yaratmaya çalışıyor. Bunlar karşısında düzenlemeler yapılması için sesimizi yükseltmemiz gerekiyor. İş güvencesini ortadan kaldırılmasına karşı haykırmak için 5 sendika ile birlikte buradayız ve “Taşerona hayır” diyoruz. Çünkü taşeron demek, güvencesizlik demek, işverenin insafına kalmak demektir. Taşeron demek, sömürü ve kölelik düzeni demektir. Bu sömürüye boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz. Dostlarım, kardeşlerim, biz hepimiz emekçiyiz, aynı kaderi paylaşıyoruz. Bizi birbirimize düşürmeye ve çatışma içerisine sokmaya çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Bugün burada hep beraber söz veriyoruz, taşerona ve sömürüye asla boyun eğmeyeceğiz. Sendika ve örgütlenmemizin önüne çıkan engelleri bir bir yok edeceğiz. Emeğin ve emekçinin bölünmesine karşı çıkanlara dur diyeceğiz. Ne kıdem tazminatından, ne de güvenceli işimizden vazgeçmeyeceğiz. Bu yaşananlar devam ettikçe, sorun devam edecek. Ama biz mücadele edecek ve kazanacağız. Yeniden haykırıyoruz, taşeronlaşmaya geçit vermeyeceğiz, 650 emekçimizi bırakmayacağız. Tüm örgütler olarak taşerona karşı direneceğiz. Mevcut siyasi iktidara bir kez daha sesleniyor ve sloganlarımızla mesajımızı bir kez daha iletiyoruz. Güvencesizliğe, taşeronlaşmaya, emeğin sömürüsüne hayır! Bugün 18 Nisan, size söz veriyoruz, yine toplanacağız ve sesimizi yükselterek 1 Mayıs’ta Gündoğdu’da haykıracağız. Kimse işsiz aşsız kalmayacak. Bu alan azmin resmidir. Bu alan ilk değildir, asla da sın olmayacaktır. Onlar politikalarına devam ettikçe dalga dalga büyüyüp, saflarımızı sıklaştırarak daha kararlı bir şekilde geleceğiz. Direneceğiz… Kazanacağız…”

Başkan Sarı’nın açıklamasının ardından alanda toplanan binlerce kişi meşaleler yakarak, protestosuna devam etti. Belediye personelinin de destek verdiği eylem olaysız şekilde son bulurken, kalabalık bir süre daha belediye önüne yürüyerek dağıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası