Ege Postası
Geri

20 bin peygamber sevdalısı, Adıyaman Samsat'ta biraraya geldi

Adıyaman’´da, "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında, Samsat ilçesinde program düzenlendi.Adıyaman şehir merkezine yaklaşık 40 kilometre mesafede bulunan Sahabe Safvan Bin Muattal türbesinde düzenlenenen programa yaklaşık 20 bin kişi...
20 bin peygamber sevdalısı, Adıyaman Samsat'ta biraraya geldi
Haberler / Güncel
28 Nisan 2013 Pazar 20:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adıyaman’´da, "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında, Samsat ilçesinde program düzenlendi.
Adıyaman şehir merkezine yaklaşık 40 kilometre mesafede bulunan Sahabe Safvan Bin Muattal türbesinde düzenlenenen programa yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Sema Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Sema-Der), Adıyaman Belediyesi ve Samsat Müftülüğü tarafından organize edilen program, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Dünyaca ünlü Abdülbasit Abdüssamet'in ekolünde olan Dünya Kuran okuma birincisi Mısırlı Şeyh Karia Muhammed Buhayri’´nin okuduğu Kur’´an tilaveti ile devam etti. Program Türkmenistan’´dan gelen Eziz Murat Usankov ve ardından Irak’´tan gelen Abdullah Ali Kudur’´un okuduğu şiirler ile devam etti.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, programda emeği geçenlere teşekkür ederek, vatandaşların kutlu doğum haftasını kutladı. Demirtaş, "Gerçekten Peygamber Efendimizin doğdu gün insanlık için bir kurtuluş olmuştur. Hayırlı ve mübarek bir iş olmuştur." dedi.

Samsat Müftüsü Kamil Ruhi Albayrak ise vatandaşların Kutlu Doğum Haftası'nı kutlayarak, Sahabe Safvan Bin Muattal türbesinin bulunduğu alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yapılan konuşmaların ardından program, Sanatçı Mustafa Demirci’´nin okuduğu ilahilerle son buldu.

Ayrıca etkinlik alanına gelen binlerce kişi, piknikleri yaptı. Sabahın erken saatlerinde gelen vatandaşların araçları uzun kuyruklar oluşturdu. Havanın sıcak olmasından dolayı 112 Acil ekipleri, sıcaktan etkilenen vatandaşalra sık sık müdahale etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası