Ege Postası
Geri

20 ülkenin sağlık bakanı toplandı! Yeni mutasyon endişesi

İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen G20 Sağlık Bakanları Toplantısı, yoksul ülkelere desteğin artırılması ve söz konusu ülkelere daha fazla Covid-19 aşısı gönderilmesini içeren “Roma Bildirisi”nin kabul edilmesi ile sona erdi. Toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza, dünyanın bir kısmının aşısız bırakılmasının yeni mutasyonlara neden olacağını ve herkese zarar vereceğini söyledi.
20 ülkenin sağlık bakanı toplandı! Yeni mutasyon endişesi
Haberler / Dünya
6 Eylül 2021 Pazartesi 23:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İtalya'nın başkenti Roma'da 2 gün süren G20 Sağlık Bakanları Toplantısı sona erdi. Toplantıda yoksul ülkelere desteğin artırılması ve söz konusu ülkelere daha fazla Covid-19 aşısı gönderilmesini içeren “Roma Bildirisi” kabul edildi.

YENİ MUTASYON KORKUSU

Toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza, dünyadaki aşı eşitsizliğinin çok fazla olduğunu ve sürdürülebilir olmadığını belirterek, dünyanın bir kısmının aşısız bırakılmasının yeni mutasyonlara neden olacağını ve herkese zarar vereceğini söyledi.

“Mesajımız çok açık, aşı kampanyasında kimse geride bırakılmamalıdır” ifadelerini kullanan Speranza, En güçlü ülkeler önemli kaynaklara yatırım yapmaya ve en kırılgan olanlara aşı göndermeye kararlılar. Bu sistemi ikili olarak ve COVAX’tan başlayarak uluslararası platformlar aracılığıyla güçlendirmeliyiz” dedi.

“TÜM DÜNYAYA ULAŞTIRMAK İSTİYORUZ”

Speranza, “Aşıyı tüm dünyaya ulaştırmak istiyoruz ve gerekli yatırımları yapacağız. Yeterli olacak mı? Daha fazlası gerekecek mi? Dünya ülkeleri bu yönde taahhütte bulunuyor” dedi.

YENİ BİR MALİ TAAHHÜT YOK

Toplantının ardından yayınlanan 11 sayfalık bildiride yeni bir mali taahhütte bulunulmazken, Speranza bu konuların ekim ayında yapılacak olan G20 Sağlık ve Ekonomi Bakanları'nın ortak toplantısında ele alınabileceğini aktardı. Speranza, “Masaya koyduğumuz araçları finanse edecek kaynakları bulmak için belirleyici bir fırsat olacak” dedi.

Speranza, yoksul ülkelerin de kendi ülkelerinde aşı üretmelerine yardımcı olunması gerektiğini vurgulayarak, “Dozları aktarmak yeterli değil. Dünyanın diğer alanlarını metodolojileri ve prosedürleri üretebilir, paylaşabilir hale getirmeliyiz” dedi.

139 ÜLKEYE 230 MİLYON AŞI

Küresel Aşı ve Aşılama Birliği (GAVI) verilerine göre 2021’in sonuna kadar düşük gelirli ülkeler için 2 milyar doz sağlama hedefine rağmen COVAX kapsamında 139 ülkeye 230 milyondan biraz fazla Covid-19 aşı dozu teslim edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası