Ege Postası
Geri

20 yıl sonra duymaya başladı

MANİSA'nın Salihli İlçesi'nde yaşayan emekli öğretmen Mustafa Akyol, 20 yıldır yaşadığı, işitme kaybı rahatsızlığı, ameliyatla sona erdi. Yeniden duyabilen Mustafa Akyol, ilginç bir örnekle de sevinç yaşadı. Akyol, "Benim duymam için sürekli bağırmak zorunda kalan eşim artık bana bağırmıyor, çok mutluyum" dedi.
20 yıl sonra duymaya başladı
Haberler / Genel
31 Ekim 2015 Cumartesi 12:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Orta kulaktaki sıvı birikmesi ve kireçlenme nedeniyle 20 yıldır işitme yaşayan 64 yaşındaki emekli öğretmen Mustafa Akyol için, uygulanan tedavi yöntemleri başarılı olmadı. Kendisiyle aynı sorunu yaşayan hastaya ait haberi gazetede okuduktan sonra Özel Gözde İzmir Hastanesi'ne giden Mustafa Akyol, burada Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Anıl Tuncay, tarafından ameliyat edildi. Orta kulaktaki sıvı birikmesi temizlenen emekli öğretmen, sesleri 20 yıl aradan sonra yeniden duymaya başladı. 

EŞİM ARTIK BANA BAĞIRMIYOR
Sevinç yaşayan Mustafa Akyol, "İnsanları duymakta güçlük yaşıyordum. Bu yüzden toplum içerisinde rahatsız oluyordum. Arkamdan biri seslendiğinde duymuyordum. 20 yıldır bu sorunla yaşadım. Tedavi olmak için bir çok hastaneye gittim ancak tedavi olamadım. Şu an yüzde 80 oranında duyuyorum. En çok duyduğuma eşim sevindi. Artık onun bağırmalarını duyuyorum. Eşim duymadığım için yüksek sesle konuşmak zorunda kalıyordu. Ameliyattan sonra o da alıştı, artık bana bağırmıyor" dedi. 

İŞİTME CİHAZINDAN DA KURTULDU
Hasta hakkında bilgi veren Dr. Anıl Tuncay da, "Daha önce başvurduğu merkezler, 'Bundan sonra duyamazsın' diyerek işitme cihazı verilmiş. Yaptığımız tetkiklerde ameliyat kararı verdik. Hastanın orta kulağında yoğun sıvı birikmesi ve kireçlenme vardı. Ameliyatta sıvıyı temizledik. Hastamız sesleri artık çok rahat duyuyor. Artık hastamız işitme cihazları bağımlılığından kurtuldu. Dilediği gibi toplum içine girip, eşi ve çevresiyle çok rahat iletişim kurabilecek" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası