Ege Postası
Geri

2014 Dünya Kupası'nın Avrupa elemeleri grup maçları tamamlandı

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde grup maçları sona erdi. 10 hafta süren amansız mücedele sonunda grup liderleri ile play - off oynayacak en iyi 8 ikinci belli oldu. Teknik direktör Abdullah Avcı ile çok kötü bir başlanğıç yapan A Milli...
2014 Dünya Kupası'nın Avrupa elemeleri grup maçları tamamlandı
Haberler / Spor
16 Ekim 2013 Çarşamba 01:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde grup maçları sona erdi. 10 hafta süren amansız mücedele sonunda grup liderleri ile play - off oynayacak en iyi 8 ikinci belli oldu. Teknik direktör Abdullah Avcı ile çok kötü bir başlanğıç yapan A Milli Futbol Takımı son 4 maç kala Fatih Terim ile umutlansa da bu gece alınan 2-0'lık Hollanda mağlubiyetiyle play - off oynama fırsatını kaçırdı.

9 grupta oynanan Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçları sona erdi. Mücadeleler sonunda 9 grup lideri Brezilya biletini cebine koyarken, en iyi 8 grup ikincisi de play-off oynama hakkı kazandı. Milli Takımımız ikinciliğini son haftada Romanya'ya kaptırararak Brezilya umutlarına veda etti.

GRUPLARDA BOSNA HERSEK SÜRPRİZİ YAŞANDI

Gruplarını lider tamamlayarak Brezilya biletini kapan takımlar, Belçika, İtalya, Almanya, Hollanda, İsviçre, Rusya, Bosna Hersek, İngiltere, İspanya oldu.

Bosna Hersek Milli Futbol Takımı, 2014 Dünya kupası elemeleri kapsamında oynadığı son maçında Litvanya'yı 1-0'lık skorla geçerek, tarihinde ilk defa Dünya Kupası'na katılmayı başardı.

Litvanya'nın Kaunas kentindeki Dariaus ir Gireno Stadyumu'nda yapılan maçın ilk yarısı golsüz berabere sona erdi. Maçın ikinci yarısında daha etkili bir oyun ortaya koyan Bosna Hersek, 68. dakikada Vedad İbişeviç'in attığı golle öne geçti. Maçın sonuna kadar oyunu kontrol altında tutan Bosna Hersek, maçı 1 - 0'lık skorla kapattı ve tarihinde ilk defa Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da yaşayan taraftarlar ise maçı kentin merkezindeki BBI alışveriş merkezi önünde açık alanda izledi. Maçın bitmesinin ardından, başta başkent Saraybosna olmak üzere, ülke genelindeki kentlerinde caddelere akın eden vatandaşlar, Bosna Hersek'in ilk defa Dünya Kupası'na katılmanın sevincini yaşadı.

Bu arada, 1992-1995 yılları arasında kanlı bir savaş yaşayan Bosna Hersek'te başta Saraybosna olmak üzere diğer kentlerde caddelere dökülen halkın, savaştan sonra ilk kez böylesi coşkulu bir sevinç yaşadığı kaydedildi.

PLAY-OFF BİLETİ KAPANLAR BELLİ OLDU, DANİMARKA EN KÖTÜ İKİNCİ

Öte yandan 9 grupta ikinci olan takımlardan en iyi 8 tanesi de kesinleşti. B Grubu'nda mücadele eden Danimarka'nın en kötü ikinci olarak saf dışı kaldığı Play-Off'a katılacak 8 takım şöyle:

A Grubu'ndan Hırvatistan, C Grubu'ndan İsveç, D Grubu'ndan Romanya, E Grubu'ndan İzlanda, F Grubu'ndan Portekiz, G Grubu'ndan Yunanistan, H Grubu'ndan Ukrayna ve I Grubu'ndan Fransa.

Kura çekilişinde seribaşı olmayan ülkeler Fransa, Ukrayna, İzlanda ve Romanya, Hırvatistan, İsveç, Portekiz ve Yunanistan'dan biriyle eşleşecekler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası