Ege Postası
Geri

2017 yılındaki tatil günü için tartışmalar şimdiden başladı

Almanya'da Protestanlık Kilisesi, 2017 yılında 500. yıl dönümünü kutlayacak. Bu kutlamaya dört yıl gibi bir süre olmasına karşın bu özel gün için tartışmalar başladı bile. Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Başbakanı Hannelore Kraft (SPD) 31...
2017 yılındaki tatil günü için tartışmalar şimdiden başladı
Haberler / Dünya
12 Ağustos 2013 Pazartesi 15:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'da Protestanlık Kilisesi, 2017 yılında 500. yıl dönümünü kutlayacak. Bu kutlamaya dört yıl gibi bir süre olmasına karşın bu özel gün için tartışmalar başladı bile.

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Başbakanı Hannelore Kraft (SPD) 31 Ekim 2017 tarihinde kutlanacak olan yıl dönümünün diğer eyaletlerde olduğu gibi KRV eyaletinde de tatil günü olarak geçirilmesi gerektiğini savundu.

Yeşiller Milletvekili Sigrid Beer de aynı görüşte. Beer’e göre bu özel gün hakkında bir gün boyunca düşünülmesi faydalı olacak. Muhalefet ise bu talebe karşı çıkıyor. Hür Demokrat Parti KRV Milletvekili Ralf Witzel, Martin Luther’e saygı duyulması gerektiğini ancak resmi tatil günlerinin istendiği gibi genişletilemeyeceğini vurguladı.

İşverenler ise böyle bir tatil gününün eyaletin ekonomisine 500 milyon Euro zarar vereceğini düşünüyor. 31 Ekim 1517 tarihinde Martin Luther’in meşhur 95 teziyle kiliselerde Protestanlığa geçiş yaşanmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası