Ege Postası
Geri

3. Karadeniz Çalıştayı Sinop Üniversitesi'nde başladı

'Deniz ve Kıyı Suları Kalite Durumlarının Belirlenmesi ve Sınıflandırılması Projesi'nin 3. çalıştayı olan Karadeniz Çalıştayı'nın açılışı Sinop Üniversitesi ev sahipliğinde başladı. Proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı...
3. Karadeniz Çalıştayı Sinop Üniversitesi'nde başladı
Haberler / Güncel
26 Haziran 2013 Çarşamba 14:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Deniz ve Kıyı Suları Kalite Durumlarının Belirlenmesi ve Sınıflandırılması Projesi'nin 3. çalıştayı olan Karadeniz Çalıştayı'nın açılışı Sinop Üniversitesi ev sahipliğinde başladı. Proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi tarafından yürütülüyor.

Sinop Üniversitesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan Sinop Üniversitesi tanıtım filminin gösterimi ile başlayan Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'ndeki programın açılış konuşmasını Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan yaptı. Konuşmasında, günümüzde üniversitenin öneminin, ürettiği bilim ve teknolojinin hayatın her alanında evrensel boyutta kendini hissettirmesi olduğunu ifade eden Rektör Bircan şöyle devam etti: “Üniversitelerin başarı göstergelerinden biri de düzenlenen etkinlikler ve bilimsel çalışmalardır. Biz de Sinop Üniversitesi olarak akademik çalışmaların yanı sıra farklı içeriklere sahip etkinliklere önem veriyoruz. Yürütülen proje ile de Türkiye kıyı sularının tanımlanması ve çevre sularının tetkik edilmesi amaçlanmıştır. Sinop Üniversitesi olarak çalıştaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz.” Rektör Prof. Dr. Recep Bircan konuşmasında, Türkiyenin ilk araştırma gemisi olan ve Sinop Üniversitesi'ne ait Seydi Ali Reis hakkında da bilgi verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Deniz ve Kıyı Yönetimi Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Huri Eyüboğlu da projenin amacını ve hedeflerini anlattı. Projenin nihai hedefinin bütünleşik deniz programının sunulmuş olması olduğunu belirten Eyüboğlu, “Denizlerimizdeki canlı yaşamının giderek azalması, kentsel ve tarımsal kirliliğin artması bu tür çalışmalara ihtiyaç doğurmuştur. AB Çevre Direktifleri'ne uyum sürecinde çevre politikaları öne çıkmış ve bu alandaki çalışmalar hız kazanmıştır.” dedi.

İki gün sürecek çalıştayda, Sinop Üniversitesi'nden ve diğer üniversitelerden gelen akademisyenler sunumlarını yapacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası