Ege Postası
Geri

4 yıldızlı otelde hijyen gerekçesiyle haşemalı tatilciler havuzdan çıkarıldı

Antalya'nın Alanya ilçesinde 4 yıldızlı bir otelde tatil yapan çiftten, hijyen gerekçe gösterilerek haşemalı olarak havuza girmemesi istendi. Otel yönetimi aileye denize girmesini tavsiye ederken, aile ise hijyen adı altında kıyafetle uğraşıldığını,...
4 yıldızlı otelde hijyen gerekçesiyle haşemalı tatilciler havuzdan çıkarıldı
Haberler / Güncel
26 Haziran 2013 Çarşamba 14:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya'nın Alanya ilçesinde 4 yıldızlı bir otelde tatil yapan çiftten, hijyen gerekçe gösterilerek haşemalı olarak havuza girmemesi istendi. Otel yönetimi aileye denize girmesini tavsiye ederken, aile ise hijyen adı altında kıyafetle uğraşıldığını, oteli tercih ederken böyle bir uyarının kendilerine yapılmadığını savundu.

Tatil yaptıkları otelde serinlemek için havuza giren aile, haşemalı oldukları gerekçesiyle dışarı çıkarıldı. Duruma tepki gösteren aile yapılanın inançlı insanların yaşam alanını kısıtlamak olarak değerlendirirken, otel yetkilileri de 'hijyen' gerekçesiyle haşemalı havuza girilmesine müsaade etmediklerini belirtti.

Mustafa Uygun ve eşi Nigar Uygun çifti 3 çocuklarıyla birlikte pazartesi tatil için Alanya’nın Türkler beldesindeki 4 yıldızlı Artemis Hotel’e yerleşti. İddiaya göre; tesettürlü Nigar Uygun haşemalı olarak otelin havuzuna girdi. Aynı otelde kalan ve tesettürlü olan diğer aileler de otelin havuzunu haşemalı olarak kullanmaya başladı. İki gün boyunca haşemalı havuza giren ailelere bugün otel yönetiminden uyarı geldi. İlk olarak animasyon görevlileri Nigar Uygun ve diğer ailelerin havuzdan çıkmalarını istedi. Ailelerin duruma tepki göstermesi üzerine, havuzun bulunduğu alana otel yöneticileri geldi. Yetkililer, ailelere haşemalı olarak havuza giremeyeceklerini ve çıkmalarını istedi. Haşemalı tatilciler havuzdan çıkarılırken, yetkililer bunun hijyenden dolayı yapıldığını savundu.

Uygulamaya tepki gösteren Mustafa Uygun, olayın hijyenle alakası olmadığını savundu. Otele yerleştikten 2 gün sonra böyle bir olayın yaşanmasına şaşırdığını belirten Uygun, “Önce bize yasak dediler. Resepsiyona gittik yasak olmadığını, haşemalı havuza girilebileceğini söylediler. Sonra müdür olduğu söylenen kişiler geldi. Otelden çıkmak istiyoruz, onlarda zaten çıkmamızı istiyorlar. İnançlı insan avı yapılıyor. Bunun uyarısı daha önce ne otel tarafından, ne de şirket tarafından yapılmamışken bugün böyle bir uygulama yaptılar. Bu insanlık ayıbı. Hangi çağda yaşıyoruz kıyafetlerle uğraşıyorlar. Pazartesi giriş yapıldı. Bugüne kadar bir sıkıntı yoktu. Herkes böyle girebiliyordu. Hijyen olduğunu söyleniyor. Ama biz hijyenle ilgili olmadığını, zaten havuza girmeden önce ve çıktıktan sonra duşumuzu mutlaka aldığımızı gerekirse, haşemalarımızın yıkandığını, diğerlerinin daha temiz olmadığını, hijyenden kasıt böyle laboratuvar şartlarında bir hijyense diğer insanlarında sağlık raporu getirmesi gerektiğini söyledik. 'Bu hijyen anlayışıyla ilgili olamaz' dedik. Bu kesinlikle hijyenle ilgili bir şey değil dedik. Ondan sonra 'diğer müşterilerimiz rahatsız oluyor' diye gerekçe gösterdiler. Oteli tercih ederken bu şekilde bir uyarı yoktu. Tur şirketinden aldık. Bize başka yer ayarlamaya çalışıyorlar.” diye konuştu. Uygun ailesi otelden çıkmayı düşündüklerini, bu şartlarda otelde daha fazla kalamayacaklarını kaydetti.

OTEL YÖNETİMİ: 250 KİŞİNİN AYAKLANDIĞINI DÜŞÜNÜN

Yaşanan olayın ardından otel yönetimi de uygulamayı savundu. Tesettürlü aileleri otelden çıkarmak gibi bir niyetleri olmadığını ifade eden Artemis Hotel Genel Müdürü Erdinç Sefer, sadece havuza haşemalı olarak girilmemesi gerektiğini söylediklerini ifade etti. Otellerin tamamen dolu, havuzun küçük olduğunu belirten Sefer, hijyenik açıdan uygulamayı doğru bulduğunu söyledi. Müşterilerine havuza haşemalarla girilmemesi konusunda ricacı olduklarını anlatan Sefer, şunları söyledi: "Kendilerine tatillerine devam edebileceklerini, dilerlerse denize girebileceklerini şeklinde bildiriler yaptık. Çok hassas bir nokta. Bundan dolayı yanlış anlayabiliyorlar. Turizm Bakanlığı'yla da görüştüm. Onlar da hijyen, kalabalık ve diğer müşterilerin memnuniyetinin önemini belirtti. Otelde şu anda 250 kişi var, 3 haşemalı bayan. Diğer 250 kişinin düşünsenize ayaklandığını…"

Ortada bir mağduriyetin olmadığını savunan Sefer, "Biz bu mağduriyeti ortadan kaldırabilmek adına elimizden gelenleri yaptık. Olay abartılıyor. Kıyafetleriyle ilgisi yok. Şu anda 25 bayan daha var onlarla bir sorun yok.” dedi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası