3 evladını yurtdışına gönderen Hafize anne, manevi kızlarıyla tanıştı (Özel)
Türkçe Olimpiyatları’nın fedakar eğitimcileri memleketlerinde anne ve babaları ile buluşunca duygu dolu anlar yaşadı. 12 yıl önce büyük oğlunu, 11 yıl önce küçük oğlunu ve 2 yıl önce de kızını yurtdışına gönderen Hafize İnci,...
Türkçe Olimpiyatları’nın fedakar eğitimcileri memleketlerinde anne ve babaları ile buluşunca duygu dolu anlar yaşadı. 12 yıl önce büyük oğlunu, 11 yıl önce küçük oğlunu ve 2 yıl önce de kızını yurtdışına gönderen Hafize İnci, "Evlatlarımızı gurbete yolladık ama hiç yalnız kalmadık. Talebelerle hep güzel günler geçirdik. Her cumartesi kahvaltıda buluştuk. Gurbetliği onlarla unutuyordum. Onları görünce içim rahatlıyordu. Talebeler bambaşka benim yanımda" dedi.
Mesut, Salih ve Fatma Zehra İnci. 3 kardeş de Türkiye ve Türkçe’yi öğretmek için hayatını bavula sığdırıp hicret edenlerden. 12 yıl önce San Diego’ya oğlu Mesut’u gönderen Hafize İnci, "Ne olur oğlum gitme dedim. ‘Gitmem lazım anne’ dedi. Bir sene sonra ardından küçük oğlum ‘Benim de gitmem lazım’ dedi. Bizi yalnız bırakma dedim. Ama ben hiç yalnız olmadım. Talebelerle hep birlikteydim" diye konuştu. "Kızımı dışarıya gelin vermem dedim. Akrabalarım ‘Kızını da dışarı verirsen sana bakmayız’ dediler. Allah’a şükürler olsun bana kaç tane bakan oldu. Öğrenciler beni hiç yalnız bırakmadı, daha güzel oldu" diyerek duygularını anlatan Hafize İnci, kızı Fatma Zehra’nın olimpiyatlar dolayısıyla Bangladeş’ten getirdiği öğrencilerini görünce dünyanın onun olduğunu kaydetti.
Evlatlarının ve yetiştirdiği öğrencilerinin kendilerini ziyaret etmelerinden dolayı çok memnun olduklarını söyleyen baba Bekir İnci de yaşanan güzelliklerin daha uzun yıllar devam etmesi temennisinde bulundu. İnci, "Onları görünce içimiz daha farklı oluyor, gözlerimiz yaşarıyor" ifadesini kullandı.
12 yıl önce yurtdışına giden ve şu anda San Diego’da diyalog merkezinde çalışan Mesut İnci ise, "Öğrencilerimizi burada görmek büyük bir mutluluk kaynağı bizim için. Türkçe’nin sevgi dili olarak bütün dünyaya yayıldığını görmemiz muhteşem bir şey. Özellikle biz yurt dışında yaşayanlar olarak Türkçe daha önemli." diyerek duygularını paylaştı. Bangladeş'ten gelen Najiye Sharmin, öğretmenini çok sevdiğini söyleyerek, onun iyi niyetli ve çok sıcakkanlı bir insan olduğunu dile getirdi.