Ege Postası
Geri

3'te bir fiyatına Alman Markı satacaklarını söyleyerek dolandırdılar

Antalya'da asker ve iş arkadaşı aracılığıyla ulaştıkları kişilere tedavülden kalkan Alman Markı'nı 3'te bir fiyatına satmak istediklerini söyleyerek dolandırıcılık yapan 3 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, iki kişiden 80 bin...
3'te bir fiyatına Alman Markı satacaklarını söyleyerek dolandırdılar
Haberler / Güncel
2 Ağustos 2013 Cuma 12:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya'da asker ve iş arkadaşı aracılığıyla ulaştıkları kişilere tedavülden kalkan Alman Markı'nı 3'te bir fiyatına satmak istediklerini söyleyerek dolandırıcılık yapan 3 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, iki kişiden 80 bin lira aldıkları tespit edildi.

Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 3 kişinin dolandırıcılık yaptığı ihbarını aldı. Şahısların eşkallerini ve kaçtıkları aracın plakasını belirleyen ekipler, şehir dışına çıkan yollarda tedbir aldı. Antalya-Korkuteli yolunun 15. kilometresinde aracı durduran ekipler, kadın M.B. ile birlikte İ.T. ve A.S.'yi gözaltına aldı.

Zanlıların, dolandıracakları kişilere eski asker ve iş arkadaşları aracılığıyla ulaştığı belirlendi. Mardin'den mağdur A.D.'ye eski iş arkadaşı aracılığıyla, Diyarbakır'dan H.A.'yı asker arkadaşı aracılığıyla ulaşarak Antalya'ya davet eden zanlılar, burada buluşma ayarladı. 29 Temmuz'da gerçekleşen buluşmada zanlılar A.D.'ye ellerinde 425 bin Alman Markı bulunduğunu ve bunları 3'te 1 fiyatını satmak istediklerini söyledi. A.D.'yle anlaşan zanlılar, 50 bin liranın kadına verilmesini isteyerek Mark'ları almak için eve gitti. Zanlıların gelmemesi üzerine kadın M.B., arkadaşlarına bakmak için eve gideceğini söyledi. Eve giden M.B. de geri gelmeyince A.D. durumu polise bildirdi.

Bu olaydan sonra zanlılar, bu kez Diyarbakır'dan asker arkadaşı aracılığıyla ulaştığı H.A.'yı aynı yöntemle Antalya'ya çağırdı. H.A.'dan da 30 bin lira alan zanlılar, Mark'ı evden alma bahanesiyle izlerini kaybettirdi. H.A.'nın durumu polise haber vermesi üzerine çalışma başlatan ekipler, eşkallerini ve izlerini belirlediği zanlıları kaçmak isterken yakaladı. Emniyetteki sorgularının ardından zanlılar adliyeye sevk edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası