Ege Postası
Geri

34. Ayakkabı Kış Fuarı'nda da eylem

34’üncüsü gerçekleştirilen Ayakkabı Kış Fuarı farklı bir Gezi Parkı eylemine sahne oldu. Açılış töreninde söz alan Vali Yardımcısı Fazlı Akgün’ün konuşma yaptığı esnada katılımcılardan birinin “Her yer Taksim, her yer direniş” yazılı pankart ile “Durma” eylemi yapması açılışın en dikkat çeken gelişmesi oldu.
34. Ayakkabı Kış Fuarı'nda da eylem
Haberler / Yerel Yönetimler
20 Haziran 2013 Perşembe 12:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda 20-23 Haziran 2013 düzenlenecek olan Ayakkabı Kış Fuarı 34’üncü kez kapılarını açtı. Kültürpark Fuar Alanı’nda gerçekleşen açılış törenine, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, İzmir Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ve sektörün önde gelen temsilcileri katılım gösterdi. Vali Yardımcısı Fazlı Akgün’ün açılış konuşması yaptığı sırada fuar katılımcısı olduğu öğrenilen Saliha Özşenlik isimli bir bayanın elinde “Her yer Taksim her yer direniş” yazılı pankartla yaklaşık 10 dakika süren “Durma” eylemi yapması fuara damga vuran en önemli gelişme oldu.



Hem pankart kaldırdı hem durdu

İzmir Vali Yardımcısı Fazlı Akgün açılış konuşmasını yapmak için kürsüye çıktığı esnada Belgin Ayakkabı firmasının temsilcisi olduğu öğrenilen Saliha Özşenlik isimli bir bayan “Her yer Taksim her yer direniş” yazılı pankartla yaklaşık 10 dakika süreyle “Durma” eylemi yaptı. Özşenlik’in bu eylemi sessiz şekilde devam ederken, kendisine herhangi bir engelleme ya da müdahale olmadı. Olaysız şekilde biten ufak çaplı bu eylem sonrasında sözlerini Taksim Gezi Parkı eylemlerine de getiren İzmir Vali Yardımcısı Fazlı Akgün ise, “Hem yönetenler hem de yönetilenler bu olaylardan ders çıkardığı takdirde bundan böyle daha üzücü olaylar yaşamayacağımızı düşünüyorum” dedi.



100 milyon dolarlık bağlantı başarı

Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, “Çanta ve ayakkabı sektörü dünyada büyük bir pasta ve bizim de pay almamızın tek yolu, ciddi Ar-Ge çalışmalarına ağırlık vererek tasarım yapmaktan geçiyor” dedi. Büyükşehir Belediyesi olarak fuarcılığa büyük destek verdiklerini, yurtdışından alıcı grupları getirerek İzmir’de ağırladıklarını belirten Dr. Aydoğan, “Tanıtım için elimizden geleni yapıyoruz. Son dönemlerde dünyanın ilgisini çeken ihtisas fuarları düzenliyoruz. MARBLE ve IF WEDDING gibi pek çok fuarımız dünya çapında simge oldu, öne çıktı. Kentimizde fuarcılık çizgisi oturdu” diye konuştu.

Ayakkabı sektörünün sıkıntılı dönemlerden geçtiğini hatırlatan Sırrı Aydoğan, “Büyük dalgalanmalar oldu, ithalat ve ihracat politikalarının sektörü zor durumda bırakmasına rağmen, ben sektör temsilcilerine, emek verenlere teşekkür ediyorum. Çünkü yılmadan yollarına devam ettiler. Kim ne derse desin, Türkiye ayakkabıcılıkta tanınan bir ülkedir. Bir fuarda 100 milyon dolarlık bağlantı yapıyorsanız, bu bence başarıdır” dedi.


“Yerli malı kullanın”

İzmir Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, sektörde daha iyi noktalara gidildiğini söylerken, İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Tahsin Güzel, vatandaşlara “yerli ayakkabı kullanın” çağrısı yaptı. Ayakkabı, çanta ve aksesuarları sektörünün gelişmesi için vatandaşlara da büyük iş düştüğünü söyleyen Tahsin Güzel, “Serüvenimiz dağda hayvanın sırtından başlıyor ve milyonlarca kişi bundan ekmek yiyor. Arzu ettiğimiz yerde değiliz. İthalat oranı ihracattan 1.5 kat daha fazla. Bu da halkımıza düşen bir görevdir. Halkımız yerli malı tercih etsin. İthal, çarık- çürük ayakkabılar sağlığı da etkiliyor. Biz bu ayakkabıları Ege Üniversitesi’nde tahlil ettirdik. Tahlilde, karaciğer ve akciğer kanserine yol açacak maddeler çıktı. Bizim ürettiğimiz ayakkabılar ise sağlıklı. Biz sektör olarak eksiklerimizi görüyoruz ve çalışıyoruz. Halkımız da yerli ürünleri tercih etsin.” diye konuştu.



Sektörle ilgili rakamsal verilere de değinen Tahsin Güzel, yıllık 420 milyon çift ayakkabı üretildiğini söyledi. Güzel, Türkiye’de ayakkabı giyim oranının 1.9 olduğunu belirterek, “Bu rakam Avrupa’da 6.9. Avrupa’dan daha az ayakkabı giyiyoruz” dedi.

Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) Başkanı Erdal Durmaz ise fuarın 15 bin metrekare alan üzerinde düzenlendiğini ve yurtdışından çok sayıda alım heyetinin geleceğini vurguladı. Sektörde yaşanan sıkıntılara da değinen Erdal Durmaz, rekabet gücünün sağlanması açısından teşviklerin önemine değindi.

Sadece profesyonellere açık

34’üncü İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı, İZFAŞ, İzmir Ayakkabıcılar Odası, Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD), Ankara Ayakkabıcılar Odası ve sektör temsilcilerinin destekleri ile İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda düzenleniyor. 2 ve 3 no’lu hollerde organize edilen fuara, yurt içinden 8 ilden ve yurt dışından 3 ülkeden olmak üzere toplam 102 firma katılıyor.

Ayakkabı / Kış Fuarı’na İzmirli ayakkabıcılarının yanı sıra Ankara, Balıkesir, Gaziantep, İstanbul, Konya, Uşak ve Trabzon ile İspanya, Romanya ve İtalya’dan katılan firmalar yeni sezon ürünlerini sergiliyor. Fuarın hazırlık çalışmaları sırasında 26 ülkede alıcı çalışması yapan İZFAŞ, alım heyetlerinin konaklama giderlerini de karşılıyor. Ayakkabı / Kış Fuarı sadece profesyonel ziyaretçiye açık olarak organize ediliyor. Fuar ziyaret saatleri 10.00–19.00 olarak belirlendi.




YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası