Ege Postası
Geri

4. Murat'ın torunları

Alkollü içkilere kısıtlama, içkili yerlere tesettür gibi hükümler getiren kanun teklifine, 19 AKP milletvekili imza attı.
4. Murat'ın torunları
Haberler / Güncel
12 Mayıs 2013 Pazar 08:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA - Alkollü içkilere kısıtlama, içki satan mekamlara tesettür, gibi hükümler getiren kanun teklifine 19 AKP’li milletvekili imza attı. Teklif yasalaşırsa, alkol satılan restoran, bar, kafe, birahane gibi yerlerde içki içildiği, dışarıdan görülmeyecek. Bu yerlerin camlarını ve bahçelerini branda, perde ya da buzlu cam gibi malzemelerle kapatmaları gerekecek. 
Teklife imza atan ve ‘’4. Murat ekibi’’ olarak anılan 19 AKP’li vekil, Recai Berber, Sadi Bilgiç, Mehmet Akyürek,Yahya Akman, Kasım Gülpınar, Ali Şahin, Mustafa Baloğlu, Emin Önen, Ramazan Can, Zeynep Uslu, İlknur Denizli, Mustafa Şahin, Cevdet Erdöl, Muzaffer Baştopçu, Ertuğrul Soysal, Mahmut Kaçar, Halil Özcan, Seyyid Eyüboğlu, Ali Ercoşkun’dan oluşuyor. Teklifteki ilk imza sahibi de, Manisa milletvekili ve maliyeci Recai Berber…

PİKNİKTE İÇKİ YOK
Teklife göre ,içkili mekanlar, ibadethane ve okullara en az 100 metre uzakta olacak. İçkili yer ruhsatlarını belediyeler değil Valilikler verecek.  İçki şişelerinin üzerinde alkolün zararına ilişkin uyarılar olacak. İçki firmaları, aynı marka ile alkolsüz üretim yapamayacak. 
Sokakta, bahçede, piknik alanlarında içki içilemeyecek. Medyada içki reklamı yapılamayacak, içki üreticileri festivallere sponsor olamayacak, içki markalı kül tablası, güneşlik, kalem, anahtarlık gibi eşantiyonlar imal edilemeyecek. Yasaklara uymayanlara 500 bin liraya kadar para cezası verilecek.
Kapalı alanda nargile ve elektronik sigara da yasak.. Taksiciler dahil tüm araç sürücüleri, direksiyonda sigara içemeyecek. TV, internet, telefon, otomatik makine aracılığıyla içki satılamayacak. Kargo ile içki gönderilemeyecek. İçki firmaları, festival ve konser düzenlenemeyecek. Meskun mahaller ve oteller hariç, şehirlerarası yollardaki lokanta, benzin istasyonu, dinlenme tesisleri gibi yerlerde içki satılamayacak. (Gazeteport)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası