Ege Postası
Geri

4. Yargı Paketi ile yurda dönen CHP'li Özgüven: Bu kavga burada bitmedi

İhaleye fesat karıştırmak suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldığı için yurtdışına kaçan İzmir'in Dikili ilçesinin eski Belediye Başkanı CHP'li Osman Özgüven, Adalet Bakanlığı tarafından çıkarılan 4. Yargı Paketi...
4. Yargı Paketi ile yurda dönen CHP'li Özgüven: Bu kavga burada bitmedi
Haberler / Güncel
3 Mayıs 2013 Cuma 12:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İhaleye fesat karıştırmak suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldığı için yurtdışına kaçan İzmir'in Dikili ilçesinin eski Belediye Başkanı CHP'li Osman Özgüven, Adalet Bakanlığı tarafından çıkarılan 4. Yargı Paketi kapsamında suçlarının affedilmesi üzerine ülkeye geri döndü. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda partililer tarafından karşılan Özgüven, "Ne hissedilmesi gerekiyorsa onu hissettik. Biz arkadaşlarımızla birlikte hiçbir suç işlemedik. İşlemediğimiz bir suçun cezasını gönderdiler ama döndük geldik. Bu kavga burada bitmedi." dedi.

Afla çıkmış olmanın ağırına gittiğini söyleyen Osman Özgüven, "Biraz ağırıma gidiyor. Biz hiç suç işlemedik, hiç kimse suç işlemedi. Kamuyu zarara uğratmadığımız gibi ihaleye fesat karıştırdın dediler. Ben kendim için tabii ki üzüldüm ama benimle birlikte belediye memurlarının içeriye girmesi... Bunlar geçecek ama biz Anayasa Mahkemesi'nde, İnsan Hakları Mahkemesi'nde hakkımızı arayacağız, çünkü işlenmemiş bir suçun cezası olmaz. Yapılmamış bir ihaleyi yapılmış gibi gösterip insanlar cezalandırılamaz." şeklinde konuştu.

Özgüven, ihaleye fesat karıştırmak suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldığı için yurtdışına kaçmıştı. İsveç'e giden Özgüven, 5,5 ay sonra 4. Yargı Paketi kapsamında suçlarının affedilmesi üzerine ülkeye döndü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası