Ege Postası
Geri

4 kilo doğan bebekten 2 kiloluk kitle alındı

Antalya’da Akdeniz Tıp Fakültesi’nde 4 kilo doğan Buğlem bebekten, 2 kiloluk kitle alındı. Uzun süre yaşam mücadelesi veren Buğlem bebeğin sağlık durumu iyiye doğru gidiyor. Alanya’da yaşayan Burcu (22) ve Emrah (26) Usul çiftinin yeni...
4 kilo doğan bebekten 2 kiloluk kitle alındı
Haberler / Güncel
27 Nisan 2013 Cumartesi 14:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya’da Akdeniz Tıp Fakültesi’nde 4 kilo doğan Buğlem bebekten, 2 kiloluk kitle alındı. Uzun süre yaşam mücadelesi veren Buğlem bebeğin sağlık durumu iyiye doğru gidiyor.

Alanya’da yaşayan Burcu (22) ve Emrah (26) Usul çiftinin yeni doğan bebeğinde çok nadir görülen büyüklükte kötü huylu bir kitle tespit edildi. Bununla birlikte anne Burcu Usul, Akdeniz Tıp Fakültesi’nde gece geç saatlerde doğum yaptı. Yeni doğan Buğlem bebek, annesine gösterilmeden acilen Medical Park Antalya Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada 4 gün süren ön hazırlıklar neticesinde ameliyata alınan Buğlem bebekten yaklaşık 30 santimetre büyüklüğünde kitle alındı. Doğduğunda kilosu 4 kilo 115 gram olan Buğlem bebek, kitle alınınca 2 kilo 260 grama düştü.

Operasyonu gerçekleştiren Op. Dr. Emel Oğuz, kötü huylu olan bu tümörün yüzde 90’ının bebeğin vücudunun dışında olduğunu, geri kalan yüzde 10’unun ise kalın bağırsağın arkasında olduğunu bildirdi. Buğlem bebeğin büyük bir cerrahi operasyon geçirmesi açısından çok küçük bir hasta olduğunu dile getiren Dr. Oğuz, ameliyatta herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını ifade etti. Böyle bir ameliyatta kalp yetmezliği riskinin yaşanabilme durumu olduğunu anlatan Oğuz, “Ben ve 3 hemşire ile ameliyata girdik. Ameliyatta hemşirenin biri sadece tümörü tutmakla görevliydi. Çünkü bebeğe yüz üstü pozisyon veriyoruz. Operasyon 3,5 saat sürdü. Normalde bu kiloda bir bebeğe bir kere de 40 mililitrelik bir kan verilebilir. Ama bu bebeğe ameliyat sırasında 250 mililitrelik kan verildi. Bunun dışında taze donmuş plazma verildi, yine 250 mililitre. Çok şiddetli sıvı kayıpları ortaya çıktı. Yapışık ikizi ayırmak gibi oluyor böyle bir ameliyat.” şeklinde konuştu.

Buğlem’in hastalık tanısı olarak Sakrokoksigeal Teratom yaşadığını ifade eden Oğuz, kötü huylu immatür vasıflı bir tümörün çıktığını ve bu büyüklükte tümörün çok nadir görüldüğünü kaydetti. Buğlem’in küçük ama kendisinden beklenmeyecek kadar büyük bir yaşam çabası gösterdiğini belirten Op. Dr. Oğuz, hastanın 5 yıl boyunca takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

Anne Burcu Usul ise ilk zamanlar çocuğunu kaybetme korkusu yaşadığını, ancak atlattığı için mutlu olduğunu dile getirdi. Doktorlardan aldığı bilgiye göre bebeklerinin DNA kırıklığı sebebi ile bu hale geldiğini aktaran Usul, çocuğun alınması konusunda kendisine teklifte bulunulduğunu, ancak kabul etmediğini de sözlerine ekledi.

Alçı dekorasyon işinde çalışan baba Emrah Uslu bebeğini o halde görmenin kendisinde büyük üzüntü oluşturacağını, bu nedenle normale dönene kadar görmekten kaçındığını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası