Ege Postası
Geri

47 yıl sonra sokak tabelası okuyabildiği için sevindi

Ankara Keçiören Belediyesi’nin kurslarında okuma-yazmayı öğrenen kadınlar, duygularını ifade eden mektup yazdı.Kadınlar arasında yer alan 47 yaşındaki Yurdagül Köse, “Yıllardır okuma yazma hayaliyle yaşadım. Artık sokaktaki tabelaları...
47 yıl sonra sokak tabelası okuyabildiği için sevindi
Haberler / Güncel
10 Mayıs 2013 Cuma 10:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ankara Keçiören Belediyesi’nin kurslarında okuma-yazmayı öğrenen kadınlar, duygularını ifade eden mektup yazdı.

Kadınlar arasında yer alan 47 yaşındaki Yurdagül Köse, “Yıllardır okuma yazma hayaliyle yaşadım. Artık sokaktaki tabelaları okuyorum. Kendime güvenim geldi.” diye yazdı. Bir harfle başladıkları yolculukta önce kelimeler, ardından cümlelerle tanışan yüzlerce kadın için iki aylık kurs, ardından Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki okuma-yazma bayramı düzenlendi. Okuma yazma sevinci yaşayanlardan Fatma Doğan, Zeliha Sunaca, Yurdagül Köse, Döndü Koçak ve Halime Dönmez yazdıkları mektupları sahneye çıkarak okudu.

"YILLARDIR BU HAYALLE YAŞADIM"

Mektubunu okurken gözyaşlarını tutamayan 47 yaşındaki Yurdagül Köse ise kursa bir akrabasının tavsiyesiyle kaydolduğunu anlattı. Köse duygularını şu cümlelerle dile getirdi: “Yıllardır okuma yazma hayaliyle yaşadım. Okumayı öğrenmeyi çok istememe rağmen ailem beni okutmadı. Benden çok daha yaşlı kişiler ile birlikte bu kursta okuma yazmayı öğrendim. Kendime güvenim geldi. Artık sokaktaki tabelaları okuyorum. 2 ay gibi kısa bir sürede okuma yazmayı öğrenmek beni çok mutlu etti. Başkanım Mustafa Ak’a bizleri de düşünüp böyle hayırlı hizmetler yaptığı için çok teşekkür ediyorum. Allah ondan razı olsun. Bu tarz hizmetlerin devamını bekliyoruz.”

Kadın kursiyerlere daha sonra sertifikaları verildi. Ardından halk oyunları topluluğu gösterisi, okur-yazarlık konusunu işleyen bir Hacivat- Karagöz oyunu sunuldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası