Ege Postası
Geri

5 yılda 773 köpek sahiplendirildi

Bağcılar Belediyesi Hayvan Barınağı, faaliyete başladığı 2007 yılından bu yana her gün düzenli sağlık kontrolünden geçirilen, bakımı yapılan ve beslenen hayvanları sahiplendiriliyor. İlçe sakinleri tarafından getirilen veya ekiplerce...
5 yılda 773 köpek sahiplendirildi
Haberler / Güncel
2 Eylül 2013 Pazartesi 16:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bağcılar Belediyesi Hayvan Barınağı, faaliyete başladığı 2007 yılından bu yana her gün düzenli sağlık kontrolünden geçirilen, bakımı yapılan ve beslenen hayvanları sahiplendiriliyor. İlçe sakinleri tarafından getirilen veya ekiplerce alınan köpekler sahiplendirilmemesi halinde kısırlaştırılıp kuduz aşığı yapıldıktan sonra alındıkları yere bırakılıyor. 5 yıl içinde bakımı yapılan 773 köpek ise sahiplendirildi.

Tesislerdeki köpeklerin günlük bakımı 2 veteriner, veteriner teknikeri ve 6 bakıcı olmak üzere toplam 9 personel tarafından, her sabah saat 09.30 ve 10.30 öğleden sonra da 15.30 ile 16.30 arasında yapılıyor. Düzenli olarak yapılan bakımlar sırasında köpeklerin sağlık durumu kontrol ediliyor. Muayene sonrasında hastalık olduğu belirlenen hayvan bakıma alınıyor, aşı yapılarak ilaç tedavisi gerçekleştiriliyor. Yine hayvanların barındıkları alanlar da görevlilerce sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 kez temizleniyor.

Ocak ayından bu yana sokaktan alınan 89 köpekten 65’i her türlü bakımı yapıldıktan sonra kuduz aşısı yapılarak sahiplendirildi. Şu an geçmiş yıllardan kalanlarla birlikte barınakta 120 köpek bulunuyor. Barınakta ayrıca sokakta bulunan hasta ve yaralı kedilerin bakımı da yapılıyor.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, hayvan barınağında verilen hizmetle önemli bir görevin yerine getirildiğini belirterek, aynı zamanda sokak köpeklerinin insanlara zarar vermesinin önüne geçildiğini kaydetti. Çağırıcı, "Köpekler, hemşerilerimin şikayeti üzerine bulundukları yerden alınıyor. Getirildikleri barınağımızda her türlü bakım hizmetini veriyoruz. Bizim asıl amacımız bu hayvanların sahiplendirilmesidir. Barınağımızın şehir içi ve şehirlerarası karayolu ulaşımına yakın olması sebebiyle bu hayvanlar Türkiye’nin her tarafından gelen vatandaşlar tarafından sahiplenilebiliyor." diye konuştu. Hayvanları sahiplenecek kişilerle ilgili kimlik bilgilerinin, adreslerinin ve telefon numaralarının da alındığını ifade eden Çağırıcı, "Hayvanlar sahiplenecek kişilerin 18 yaşından büyük olmasını da şart koşuyoruz." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası