Ege Postası
Geri

53 yaşında atletizmde rekorlar kırıyor

Denizli'de 53 yaşındaki inşaat mühendisi Yavuz Ertekin, 2006 yılında başladığı atletizm sporunda onlarca madalyanın yanısıra bin 500 metre koşuda dünya altıncılığı, değişik mesafelerde yedi Balkan şampiyonluğu ve Türkiye rekorunu...
53 yaşında atletizmde rekorlar kırıyor
Haberler / Spor
22 Mayıs 2013 Çarşamba 15:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Denizli'de 53 yaşındaki inşaat mühendisi Yavuz Ertekin, 2006 yılında başladığı atletizm sporunda onlarca madalyanın yanısıra bin 500 metre koşuda dünya altıncılığı, değişik mesafelerde yedi Balkan şampiyonluğu ve Türkiye rekorunu elinde bulunduruyor. 2006 yılında Atletizm Denizli İl Temsilcisi Bülent Şenkibar ile tanıştığını belirten Ertekin, o dönemden itibaren 300'ün üzerinde yarışa gittiğini söyledi. Genç yaşlarda spor yaptıktan sonra mesleği gereği ara veren Ertekin, 6 yıl önce yeniden koşmaya başladığını, o dönemlerde ferdi olarak yarışlara girdiğini ifade etti.

6 yıllık atletizm hayatında yılda ortalama 30 yarışta koştuğunu vurgulayan Yavuz Ertekin 800, bin 500 ve 3 bin metre kategorilerinde üç Türkiye rekorunu Yunanistan, Slovenya ve İzmir'de yapılan yarışlarda elde ettiğini söyledi. Sporun yaşı olmadığını kanıtlamak istediğini ve her bireyin her yaşta spor yapması gerektiğini dile getiren Ertekin, "Gençlik yıllarımda spor yapıyordum. Daha sonra uzun yıllar uzak kaldım ancak 6 yıl önce atletizmle tanıştım. Gerek Atletizm İl Temsilcimiz Bülent Şenkibar gerekse Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ahmet İbanoğlu ve Belediyespor Kulüp Başkanımız Ruşan Uzunoğlu en büyük destekçilerm oldu. Genç sporculara tavsiyem, spor yapmaktan asla vazgeçmesinler." dedi.

MADALYALARINI YER KAPLAMASIN DİYE BAVULA KOYUYOR

Madalya ve kupalarını evinde koyacak yer bulamadığını belirten Ertekin, "Evde odamın biri madalya ve kupalarla dolu. Gittiğim yarışlarda kazandığım madalyaları koyacak yer bulamıyorum. Yer kaplamasın diye bavulun içinde tutuyorum. Hepsinin ayrı ayrı anısı var. Maddi anlamda değeri çok olmasa da manevi anlamda benim için hepsinin yeri ayrı." diye konuştu.

Ertekin'in antrenörü Bülent Şenkibar ise birçok genç sporcunun örnek alması gerektiğini söyledi: “Yaşına rağmen hiçbir idmana geç kalmadı. Haftanın yedi günü çalışıyor ve hiç ara vermiyor. İşini severek yapan ve disiplini elden bırakmayan örnek bir sporcu. Zaten kazandığı başarılar da bunun bir göstergesi. Bizim kulüp içindeki diğer sporcuları da motive ederek iyi örnek oluyor."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası