Ege Postası
Geri

Oryantiring Festivali renkli görüntülerle son buldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Oryantiring Federasyonu, Türkiye Üniversitelerarası Spor Federasyonu ve Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen “Anadolu Oryantiring Festivali” etkinlikleri son buldu. Gaziantep’in yanı...
Oryantiring Festivali renkli görüntülerle son buldu
Haberler / Spor
22 Mayıs 2013 Çarşamba 13:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Oryantiring Federasyonu, Türkiye Üniversitelerarası Spor Federasyonu ve Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen “Anadolu Oryantiring Festivali” etkinlikleri son buldu.

Gaziantep’in yanı sıra Türkiye’nin birçok ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite kurumları ile spor kulüplerinin, sporcuların katıldığı oryantiring yarışmaları 3 gün sürdü. Türkiye’nin değişik bölgelerinden 26 üniversiteden toplam 57 takım ve 868 sporcunun katıldığı yarışmalar kıyasıya geçti.

Türkiye’de yapılan enteresan ve ender bir aktivite olan oryantiring, sporculara çeviklik, hız ve zeka gibi beceriler kazandırıyor. Bunun yanı sıra harita okuma, yön bulma gibi konularda da sporculara bilgi katıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde “Anadolu Oryantiring Festivali” adı altında gerçekleştirilen yarışmalar, Bey Mahallesi, Burç Ormanları ve Gaziantep Kalesi çevresinde gerçekleşti. Gece ve gündüz olmak üzere yapılan oryantiring yarışmalarında sporcular ilk kez gece yarışmanın hazını yaşadı. Kültür yolu ve Gaziantep Kalesi altından gerçekleştirilen yarışmalarda sporcuların hem kentin doğal güzelliklerini görme fırsatı bulduğu hem de yarışma ile tecrübe kazandıkları ifade edildi.

Gece şehirde oryantiring yapılan Türkiye’nin ender kentlerinde biri olduklarını ifade eden Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, “Bu açıdan sporcular ilk kez gece yarışmanın farklı bir duygu olduğunu gördüler. Eminim sporcularımıza bilgi ve beceri anlamında bir şeyler kattığımızı düşünüyorum. Bu organizasyonumuza katılan tüm eğitim kurumları ve bireysel yarışmacılarımıza teşekkür ediyorum. Bir sonraki festivalimizin daha geniş kapsamlı olacağını ümit ediyorum.” değerlendirmesini yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası