Ege Postası
Geri

6 insan kaçakçısı tutuklandı

İZMİR'de polisin farklı zamanlarda yaptığı üç ayrı operasyonda, yasadışı yollarla Yunan adalarına geçme hazırılığındaki 95 Suriyeli sığınmacı yakalandı. Suriyeli'leri yasa dışı yollardan yurtdışına çıkarmaya çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişiden 6'sı tutuklandı.
6 insan kaçakçısı tutuklandı
Haberler / 3. Sayfa
16 Ağustos 2015 Pazar 12:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Büro Amirliği ekipleri, 12 Ağustos Çarşamba günü, İzmir-Aydın Otoyolu üzerinde durdurulan bir minibüs içerisinde 32'i erkek, 3'ü kadın 16'sı çocuk 51 Suriyeli'yi yakaladı. Araçta yapılan aramada 33 can yeleği, 3 pompa ve 13 şambrel can simidi ele geçirildi. Suriyelileri yasa dışı yollardan yurtdışına çıkarmaya çalışan Türk vatandaşı S.E. gözaltına alındı, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

CAN YELEKLERİ VE ŞAMBRELLER

13 Ağustos Perşembe günü de Karabağlar ilçesi Yeşildere yolu üzerinde durdurulan bir minibüste 16'sı erkek, 9'u kadın, 13'ü çocuk 38 Suriyeli yakalandı. 33 can yeleği, 1 pompa ve 4 şambrel can simidi ele geçirildi. Suriyeli'leri yasadışı olarak yurtdışına çıkarmaya çalışan Türk vatandaşları M.B., A.K., H.B., M.K. ve Suriye uyruklu A.Z.  gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 5 kişiden M.B., A.K., M.K. ve A.Z. tutuklandı, H.B. ise serbest bırakıldı.

Aynı gün İzmir'in Çeşme ilçesinde bir otomobildeki 6 Suriyeli erkek 6 can yeleği, 1 şişme bot, 1 bot motoru ve 5 litre yakıt ile yakalandı. Suriyelileri yasadışı olarak yurtdışına çıkarmaya çalışan Türk vatandaşı Y.E. de gözaltına alındı, sevk edildiği adliyede tutuklandı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası