Ege Postası
Geri

64 yaşındaki iş adamı yarım saatte 400 şınav çekti 50 öğrenciye burs kazandırdı

Antalya’da, 64 yaşındaki bir iş adamı, girdiği iddia sonucu yarım saat içinde 400 şınav çekerek, 50 öğrencinin beş yıl boyunca burs kazanmasını sağladı.Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), 15-22 Nisan 2013 tarihleri arasında Türk...
64 yaşındaki iş adamı yarım saatte 400 şınav çekti 50 öğrenciye burs kazandırdı
Haberler / Güncel
14 Mayıs 2013 Salı 15:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya’da, 64 yaşındaki bir iş adamı, girdiği iddia sonucu yarım saat içinde 400 şınav çekerek, 50 öğrencinin beş yıl boyunca burs kazanmasını sağladı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), 15-22 Nisan 2013 tarihleri arasında Türk Çin İşadamları Dostluk ve Dayanışma Derneği ve Antalya İhracatçılar Birliği (AİB) ile ortaklaşa Çin gezisi düzenledi. Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın da dahil olduğu toplam 25 kişilik heyetin 21’i iş adamından oluştu. Antalyalı iş adamları Çin’de dünyanın en büyük tarım fuarını gezdi. 21 Nisan 2013 günü tren seyahati sırasında Gelişim Teknik firmasının sahibi Ali Bıdı (64), Atılgan Tekstil’in sahibi Ramazan Atılgan’la yarım saatte 400 şınav çekebileceği konusunda iddiaya girdi. İddia sahipleri heyette bulunanlara yemek ısmarlama sözü verdi. İddiadan haberdar olan Vali Altıparmak, 50 öğrenciye burs verilmesini önerdi. Vali'nin teklifi kabul edilirken iş adamı Hakkı Bahar, kazanması halinde Ali Bıdı’nın heykelini yaptıracağını vaat etti. Recep Özkul isimli bir başka iş adamı da Bıdı’nın kazanması halinde heyettekileri ABD’ye götürme sözü verdi. Verilen sözler bir protokol metni ile kayıt altına alındı.

Geçen ay Çin gezisi sırasında verilen söz bugün yerine getirildi. Geziye katılan heyet üyeleri yine Vali Altıparmak öncülüğünde 7 Mehmet Restoran’da toplandı. İddia sahibi Ali Bıdı restoranın bahçesindeki çimler üzerinde iddiasını gerçekleştiremeye çalıştı. Isınma hareketlerinin ardından Bıdı, şınav çekmeye başlamadan önce tansiyonu ölçüldü. Ali Bıdı, 10 ile 20 arasında değişen miktarlarda şınav çekti ve dinlendi. Bıdı’nın şınav çektiği sırada bir sağlık ekibi de hazır bekledi. Ali Bıdı, 24 dakika 17 saniyede 409 şınav çekerek iddiayı kazandı. Bıdı’nın giydiği tişörtün üzerinde ‘30 dakikada 400 şınav şampiyonu Dr. Ali Bıdı’ yazması dikkat çekti.

Ali Bıdı, iddiayı kazanmanın mutluluğunu yaşarken başarısının sırrını, sağlıklı beslenme ve spor yapmak olarak özetledi. 15 yıldır düzenli olarak spor yaptığını anlatan Bıdı, vejeteryan tarz beslenmeyi tercih ettiğini söyledi. Bıdı, “10 yıldır ilaç kullanmıyorum. Sağlıklı beslendiğim için doktorlar sadece dostlarım. 15 yıldır düzenli spor yapıyorum. Tenis oynuyorum, koşuyorum, ağırlıklı-ağırlıksız yürüyorum, yüzüyorum ve sağlıklı besleniyorum. Hiç ekmek yemiyorum, et, süt, şeker, tuzdan uzak duruyorum.” dedi. Bıdı, bu şekilde 120 yaşına kadar yaşamak istediğini ifade etti.

Vali Altıparmak ise kazananın öğrenciler olduğunu belirterek, burs verilecekleri kendilerinin belirleyeceğini dile getirdi.

Parasal büyüklüğü 500 bin lira olan iddiayı kaybeden iş adamları 5 yıl boyunca 50 öğrenciye burs verecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası