Ege Postası
Geri

68’liler 12 Eylül’ü konuştu

12 Eylül yıldönümü nedeniyle Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘68’den bugüne demokrasi yolculuğu’ paneline CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın katıldı. Günaydın, faşizme karşı halkı birlik ve beraberliğe çağırdı.
68’liler 12 Eylül’ü konuştu
Haberler / Güncel
18 Eylül 2012 Salı 14:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR -CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Konak Belediyesi ve Kent Konseyi’nin davetlisi olarak İzmir’e geldi. Ayla Ökmen Kadın Danışma Merkezi’nde  Kent Konseyi üyeleriyle buluşanziyaret eden Günaydın, daha sonra Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde 12 Eylül’ün yıldönümü nedeniyle düzenlenen ‘68’den bugüne demokrasi yolculuğu’ paneline katıldı. Vatandaşın büyük ilgi gösterdiği panele; İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl eski Başkanı Tacettin Bayır, Konak İlçe eski Başkanı Aytekin Tunus, Konak Belediyesi meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Moderatörlüğünü Konak Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Yrd. Doç Dr. Metin Erten’in üstlendiği panele CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu Konak Başkan Vekili Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı,Gazeteci-Yazar Mustafa Yalçın,  Gazeteci-Şair Okan Yüksel konuşmacı olarak katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, 12 Eylül’ün yıldönümünde 12 Eylül dramını yeniden paylaşmak ve yeniden hatırlamak adına bir araya gelindiğini ifade etti ve şöyle konuştu: “ 12 Eylül, Sosyal demokrat insanların ve kadroların biçilmesi anlamına geliyor. Bu kadroların tamamına yakını ya cezaevlerinde ya ülke dışına çıkarak ya verimliliğini yitirerek ya da ülkeye katkısını yeterince ortaya koyamayarak genel Türkiye olgusunun dışına taşımış oldu. Türkiye’nin demokrasi, insan hakları ve yeterince gelişememesinde belki de bu gerçek var. Değerler yerle yeksan edildi. Tek teselli kaynağımız bugün bazı adımların atılıyor olması ve öz eleştiri yapılması. Öte yandan 12 Eylül’ün sorgulanıyor olmasıyla birlikte toplumsal açıdan geleceğe ders çıkarmak gerekiyor.”

Tartan, Silivri’ye giderek meslektaşı ve dostu Mustafa Balbay’ı ziyaret edeceğini sözlerine ekleyerek, milletvekillerimizin hala sorgulamasının bitirilememiş olmasının da sorgulanması gerektiğini söyledi. 

Takviminden kan damlayan bir milletin evlatları olduğumuzu vurgulayarak söze  başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, “Kanı, ölümü, işkenceyi ve yokluğu hatırlatan çok sayıda olay var. 12 Eylül dönemini ülkedeki pek çok genç bilmiyor ancak okuyan ve bu konuda konuşanlar biliyor. 12 Eylül dönemi bir faşizm dönemidir. Faşizm kendini kabul ettirmek için kültür üzerinden yürür. 80 darbesinden sonra binlerce kişi kitaplardan dolayı işkence gördü. Bu ülkede kitaplar ve kitap okumak suç sayıldı. 12 Eylül Türkiye’nin üzerinden silindir gibi geçti. Binlerce insan insanlık onurunun ayaklar altına alındığı yerlerde kaldı. Bugün sahte liberal ve demokrasi öyküleriyle karşı karşıyayız. Dayanışma içinde olmalıyız ve vatanın satılık olmadığını, birilerinin cüzdanı olmadığını görmek durumundayız. İşimiz çok. Faşizme karşı vereceğimiz cevapla insanlık onurunu yükselteceğiz” dedi ve birlik, beraberlik çağrısında bulundu.

Panele katılan konuşmacılar CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu Konak Başkan Vekili Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı,Gazeteci-Yazar Mustafa Yalçın,  Gazeteci-Şair Okan Yüksel 68’de yaşananları, anılarını anlatarak bugünün temelinin aslında o günlerde atıldığına dikkat çektiler. 68’deki karşı devrimin bugün iktidar olduğunu, 12 Eylül yasası çerçevesinde yönetildiğimizi ifade eden panelistler, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı da andılar. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası