Ege Postası
Geri

7 yaşındaki çocuk aquaparktaki havuzda boğuldu

İZMİR'in Balçova İlçesi'nde, 7 yaşındaki Kardelen Yavaş, ailesiyle birlikte gittiği aquaparktaki çocuk havuzunda boğuldu. Hastaneye kaldırılan küçük kız yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Baba Hüseyin Fidan, çocuk havuzunda boğulan kızının ölümünden işletme sahiplerini sorumlu tuttu.
7 yaşındaki çocuk aquaparktaki havuzda boğuldu
Haberler / 3. Sayfa
17 Ağustos 2013 Cumartesi 09:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR - Olay, dün saat 16.00 sıralarında Balçova'da bulunan Aquapark'ta meydana geldi. Baba Hüseyin Fidan, eşi Ebru Fidan, üvey kızı Kardelen Yavaş ve 6 aylık kardeşini havuza götürdü. Baba ve annesi şezlongda oturmaya başladı. Kardelen ise eğlenmeye başladı. Küçük kız bir müddet sonra ortadan kayboldu. Yüzme bilmediği öğrenilen Kardelen'i babası Hüseyin Fidan ve güvenlik görevlileri aramaya başladı. Baba Fidan ve aquapark görevlilerin aramaları sonuçsuz kaldı. Bir süre sonra çocuk havuzunun kuytu tarafında bir karartı fark eden temizlik elemanı görevlilere haber verdi. Görevliler tarafından havuzdan çıkarılan küçük çocuğun Kardelen olduğu anlaşıldı. Fidan ailesi Kardelen'in boğulduğunu görünce sinir krizi geçirdi. Küçük kız çağrılan ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan küçük kız, yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Baba Hüseyin Fidan kızının ölümünden aquapark görevlilerini sorumlu tuttu. Kızının tam 1,5 saat arandığını söyleyen baba Hüseyin Fidan, "Kızım havuzların birinde bulundu, ama bana nerede bulunduğu gösterilmedi. Ve 30'a yakın cankurtaranın arasında boğuldu. Bonesiz birilerini gördüklerinde uyarıyorlar, neden kızımı göremediler. Bu tamamen bir ihmalkarlıktır. Kızım 2'nci sınıfa geçmişti. Dün birlikte giderek okul eşyaları ve kıyafetlerini aldık. Kızım bana 'baba bana paran varsa pastel boya alır mısı? dedi. 'Senin için olmaz mı para kızım. Senin için her şeyi alırım' dedim. Ama bu okul hediyesinin karşılığı olarak kızımın cenazesini alacağım "dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

OTOPSİ YAPILDI

Güle oynaya girdiği aquparktan cansız bedeninin çıkmasıyla ailesini yasa boğan Kardelen’e, İzmir Adli Tıp Kurumu’nda bugün otopsi yapıldı. Otopside, Kardelen’in suda boğulması sonucu öldüğü saptandı. Küçük kızın cenazesi, yakınları tarafından alınıp toprağa verilmek üzere memleketi Uşak’a götürüldü.

KİMSE ORADA NEDEN OLDUĞUNU ANLAMADI

Soruşturma sürerken, işletmenin müdürü Mesut Durgun, üzücü bir olay yaşandığını, konunun adli mercilere intikal ettiğini belirterek, “Bu olay hepimizi derinden üzdü. Ortada hatalar ve tesadüfler zinciri var. Küçük kız, ailesiyle birlikteyken bir anda gözden kaybolmuş. Ailesi önce kendileri aramış, daha sonra bize haber vermiş. Bu aramalardan da sonuç elde edilememiş. Bir temizlik görevlimiz, sudaki bir çöpü almak isterken cansız bedenini görmüş. Küçük kızın orada neden olduğunu anlayamadık. Boğulduğu havuz, 1 metre 20 santimetre derinliğinde. 12 yaşından küçüklerin kullanmasının yasak olduğu kaydıraktan kayanların düşme havuzu. Kayması zaten söz konusu olamaz. Ama belki orada yürürken dengesini kaybedip düşmüş olabilir. Yıllardır hizmet veren işletmemiz de ilk defa böyle bir olay yaşandı. 21 cankurtaranımız var. Binlerce ziyaretçi var. Kimsenin görmemesi çok ilginç. Eğer ortada bir kusur varsa adalet yerini bulacaktır. Bizler de çok üzgünüz” diye konuştu.
Acılı baba Hüseyin Fidan ise, kusuru bulunanların en ağır cezaya çarptırılması isteğini tekrarladı.

(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası