Ege Postası
Geri

8 ülkeden 23 ressamın katıldığı sergi Gaziantep’te açıldı

“2. Uluslararası Ressamlar Buluşması” kapsamında 8 ülkeden 23 ressamın katıldığı çalıştayda yapılan eserler, Gaziantep Sanko Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Türkiye’nin yanı sıra, Mısır, İspanya, Filipin, İtalya,...
8 ülkeden 23 ressamın katıldığı sergi Gaziantep’te açıldı
Haberler / Kültür - Sanat
17 Mayıs 2013 Cuma 12:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
“2. Uluslararası Ressamlar Buluşması” kapsamında 8 ülkeden 23 ressamın katıldığı çalıştayda yapılan eserler, Gaziantep Sanko Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.

Türkiye’nin yanı sıra, Mısır, İspanya, Filipin, İtalya, Fransa, Filistin, Gürcistan ve Polonya’dan gelen 23 sanatçının resimlerinden oluşan sergi, Sanko Sanat Galerisi’nde düzenlenen törenle açıldı. Bu resim sergisi ile galeride 165’inci serginin açıldığı bilgisini veren Gaziantep Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, sanatın ve sanatseverlerin bu seviyeye gelmesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Sanat dostlarını Gaziantep’te görmekten memnuniyet duyduklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de Gaziantep’in kültür ve sanatta artık kendini ispatlayan bir şehir olduğuna vurgu yaptı.

Çalıştayı çok olumlu bulduğunu vurgulayan ressam Prof. Dr. Ali Candaş, bu sayede sanat anlayışlarını bölge insanlarıyla paylaşma fırsata bulduklarını açıkladı.

Mısırlı sanatçı Prof. Dr. Ahmed Abd Elkarem ise Gaziantep’e gelmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, organizasyonu yapanlara teşekkür etti.

İlkini 2010 yılında yaptıkları ressamlar buluşmasının geleneksel hale geldiğini, bu yıl ikincisini düzenledikleri bilgisini veren anlatan Koordinatörü Aslı Özen, “Bir yıllık hazırlık döneminin sonunda bu çalıştayı düzenledik. Türkiye’den 15 ve yurt dışından 8 ressamı ağırladık. Her bir sanatçımızın kendi tarzı var. Bu kültürden edindikleri izlenimlerini kendi resimlerine empoze ettiler.’’ dedi.

Serginin açılışında, Gaziantep Adalet Komisyonu Başkanı Şefik Arslan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zeki Konukoğlu, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Sergi 31 Mayıs'a kadar Sanko Park 3’üncü katında bulunan Sanko Sanat Galerisi’nde sergilenecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası